Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Turvakotipalvelut tasapuolisesti tavoitettavaksi koko maassa – Kymenlaaksossa vain murto-osa Villa Jensenin asiakkaista tulee Kouvolasta

Kansallisen väkivaltaobservatorion vuosittainen Valoa – ei väkivaltaa -kampanja huipentuu 25.11. järjestettävään teemapäivään. Tänä vuonna kampanjan teemana on naisiin kohdistuva väkivalta ja asenteet.

Joka kolmas nainen Suomessa kokee parisuhdeväkivaltaa. Kymenlaaksossa tukea parisuhdeväkivallan kohdatessa tarjoavat muun muassa Kymsote sekä Ensi- ja turvakotiyhdistys. THL ylläpitää ja Kymsote tuottaa turvakotipalvelua, Villa Jenseniä Kotkassa. Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistys puolestaan auttaa ja tukee perhe- ja lähisuhdeväkivallan katkaisemisessa.

Turvakodit ovat parhaiten tunnettuja ja helpoiten lähestyttäviä lähellä kotia asuville ihmisille. Tämä saattaa johtaa siihen että kauempana turvakodista asuvat ihmiset eivät tavoita palveluita vaikka tarvetta olisikin.

Esimerkiksi Kymenlaaksossa alle 10 prosenttia Villa Jensenin asiakkaista tulee Kouvolasta, vaikka noin puolet maakunnan asukkaista asuu siellä. Tulisikin miettiä, olisiko tavalla tai toisella saatava turvakodit paremmin tavoittamaan ihmisiä ympäri maakunnan, esimerkiksi etäturvakodin mallia luomalla.

Kymenlaakson keskustanaiset katsovat että turvakotitoiminta on merkityksellistä ja siihen varattavat resurssit on turvattava ja ohjattava niin että palvelut saavuttavat sitä tarvitsevat ihmiset koko Kymenlaaksossa. Niin ikään työtä kuntien ja hyvinvointialueiden välillä on lisättävä naisiin kohdistuvan väkivallan ja parisuhdeväkivallan kitkemiseksi.

Seija Piispa-Jespars

puheenjohtaja

Minna Lonka

varapuheenjohtaja

Kymenlaakson Keskustanaiset