Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Positiivista ajattelua kehiin

Mikä on taas sinun päiväsi "valitusvirsi"? Jokaisella on omansa.

Ulkona sataa vettä. No, sadetakit ja sateenvarjot on keksitty. Ei sinne ulos toki ole pakko mennä, mutta annammeko liian helposti niin sanotusti "periksi". Kun asiat eivät menekään sinun pääsi mukaan, niin voi piru olla irti, kyllä, ja meillä jokaisella. Ikään kuin "pasmat menevät sekaisin".

Mistä ja mitä sitten valitat? Mistä jaksat valittaa? Ei loputonta valitusta ja ujellusta jaksa kuunnella kukaan. Sinulla on ruokaa, katto pään päällä, työ tai opiskelupaikka, ystäviä, sukulaisia, harrastuksia ja mitä vielä. Mutta yhä maailmasi ei tunnu toimivan. Katso silloin peiliin, ehkä peilikuvakaan ei sinua riemastuta. Ollaan hakoteillä. Mutta tiellä kuitenkin.

Voit muuttaa elämääsi ja sen suuntaa, jos itse vain haluat. Jättää ehkä kaiken roskan pois. Siivoa pois elämästäsi asiat, jotka eivät tee sinulle hyvää vaan pelkkää hallaa. Opi rakastamaan itseäsi ja siinä samassa opi rakastamaan muita. Edessä voi olla kivinen tie. Tiedä se, että monella on asiat aina huonommin kuin sinulla. Tiedä se, että suostakin voi aina nousta ylös. Elämä kun on ylä- ja alamäkiä, joskus elämän rinteessä kaatuu ja lentää kumoon. Mutta on sauvat, joihin tukeutua ja nousta taas ylös.

Tuulen viima voi olla kova. Kuvittele, että ikään kuin olisit kehässä ja haali sinne kaikkea positiivista, vaikka hitusenkin kerrallaan. Ei ole maailmanloppusi, jos suosikkihuulipunasi loppui ja tuntuu ettet voi mennä ilman sitä ulos muiden ilmoille. Tai se, että sinulla ei ollutkaan varaa ostaa sitä uutta trenditakkia. Voit olla kenties köyhä mutta tietämättäsi kuitenkin rikas, ehkä rikkaampi kuin moni muu. Ja tällä tarkoitan sitä positiivista ajattelua. Ehkäpä niiden positiivisesti ajattelevien tulisi antaa potkua takamukseen, sytyttää sinua varten kynttilän, jotta näkisit eteesi.

Valitse jostain se "voimabiisi", se joku mietelause ihan mikä vaan auttaa. Ja toista sitä. Opi ajattelemaan positiivisesti, sillä negatiivisuus on sen vastakohta. Me kaikki tiedämme sen. Ei kai kukaan halua heittää elämää hukkaan? Joskus tarvitsemme siis toisen ihmisen apua, eikä avunpyynnössä ole mitään hävettävää. Silloin olet rohkea.

Elämä on kova koulu. Meille jokaiselle. Onnellinen osaa myös itkeä ja onneton myös hymyillä.

Päivikki Puonti, Hamina