Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kohtaamisen kirkko

Mihin seurakunnan varat käytetään? Mitä seurakunnan toimintaan sisältyy? Mitä tulee pysyä ja minkä tulee muuttua? Näihin kysymyksiin haetaan taas päättäjiä seurakuntavaaleissa.

Kenen ääni kuuluu päätöksiä tehdessä? Kuuluuko ruuhkavuosia elävän vanhemman ääni, joka voi keskiviikkoisin tulla hengähtämään Meijän keittiöön valmiiseen ruokapöytään lasten kanssa? Kuuluuko ikäihmisen ääni, jolle viikoittain kokoontuvat kerhot ovat paikka, jossa kohdata muita? Kuuluuko nuoren ääni, joka etsii vastauksia ikiaikaisiin kysymyksiin?

Kuuluuko taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevan ääni, jolle diakoniarahasto on mahdollisuus selviytyä tilanteestaan? Kuuluuko varhaisnuoren ääni, jolle kerhotoiminta on tärkeä harrastus? Kuuluuko kiireen keskellä elävän ääni, jolle hiljaisuuden jooga antaa mahdollisuuden kehon huoltoon ja hiljentymiseen?

Kuuluuko jumalanpalveluksessa säännöllisesti käyvän ääni, jolle sunnuntain messu on yhteyden ja oman hengellisen elämän hoitamisen peruspilari? Kuuluuko nuoren ääni, joka isostoiminnassa tai kerhonohjaajana kasvaa vastuutehtävään ja löytää oman paikkansa? Kuuluuko vauva- ja taaperoperheiden jäsenten äänet, joille perhekerhot tuovat arkeen vertaisuutta?

Kuuluuko heidän äänensä, jotka tanssimalla kokevat osallisuutta seurakuntaan gospel-lattareissa? Kuuluuko tänne muualta tulleiden ääni, jotka etsivät turvaa ja vakaita oloja? Kuuluuko heidän äänensä, joille musiikki on tapa ilmaista tai kokea hengellisyyttä?

Kuuluuko hänen äänensä, joka kumppaninsa kanssa hakee tukea parisuhteelle perheneuvonnasta? Kuuluuko hänen äänensä, joka sairaalassa kaipaa keskustelukumppania kivun ja hädän keskellä? Kuuluuko hänen äänensä, joka surun äärellä kaipaa lohdutusta. Kuuluuko sinun äänesi?

Seurakunnan tehtävä on kohdata eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä, tuoda toivon ja armon sanomaa. Sinun tehtäväsi, seurakunnan äänioikeutettu jäsen, on käyttää ääntäsi seurakuntavaaleissa.

Tuula Anttila, kirkkovaltuutettu, ehdokas Seurakunnan uudistajat -listalla, Kotka