Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Miksei kukaan ehdota yritystukien tarkastelua?

Mitä uutta taivaan alla? Eipä juuri mitään. Noin kahdeksankymmentä vuotta sitten – vuosina 1942–44 olimme ja elimme sotatoimialueella saaressa, johon matkaa mantereelta oli neljä kilomeriä. Ainoa saatavilla oleva tarve oli kaivovesi. Sähköä ei ollut koskaan ollut, ja mantereelta sai kirassia öljylamppuun mikäli sai.

Pakko oli välillä tulla toimeen paleltuneilla perunoilla ja merestä saatavilla kaloilla, mikäli sattui saamaan. Talvella rostilattialla oli joskus pakkasta, ja kuitenkin selvittiin ilman viihteitä, joita nykyaikana pitää olla joka paikassa.

Ilmatorjuntajoukot, joita oli Saarenpään linnakkeella, Tiurinsaaressa ja Humaljoella pitivät vihollisen hävittäjäkoneet loitolla.

Tänä päivänä sota Euroopassa vaikuttaa jokaisen elämiseen, vaikka on kaukana Suomen rajoilta. Puutteet ovat paljon muuttuneet vuosien takaisesta.

Jokainen on havainnut, kuinka hintojen nousu on vaikuttanut elämiseen ja kuinka esimerkiksi sähkönhinnan huima nousu rasittaa asumista. Todellisuudessa myöskin monien muiden polttoaineiden, kuten maakaasun, hinta on kohonnut jo huomattavasti aikaisemmin sekä myös kevyenpolttoöljyn. Jostakin kumman syystä ne ovat eduskunnan jäseniltä jääneet pienemmälle huomiolle. Ehkä sähkönhintaa halutaan kompensoida siksi, että saadaan korkeasta hinnasta hyötyvät tyytyväisiksi pidemmäksi aikaa.

Kukaan ei ole koskaan ottanut esille yritystukien maksamista ja sitä, menevätkö ne tasapuolisesti oikeisiin kohteisiin. Puolueiden puheenjohtajien tulisi syventyä olemassa olevaan tilanteeseen ja jättää joka asiassa ne irtopisteiden keräämiset kokonaan pois. Tarvitsemme vanhaa niin sanottua talvisodan henkeä.

Nykyinen maan hallitus on käynyt läpi kaikki mahdolliset vastoinkäymiset ja niistä selvinnyt paremmin kuin yksikään miesten johtama tuskin olisi pystynyt. On outoa, ettei yritystukien leikkaamista ole kukaan vielä ehdottanut.

Aulis Soukka, Hamina