Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Alituinen negatiivisuus on pysyvä voimavarani

Matti Piipari kirjoitti mielipidekirjoituksen siitä, kuinka hyvin meillä on asiat Suomessa. Piipari lopetti kirjoituksensa sanoihin: "Olkaamme iloisia että asumme Suomessa".

Syntyessään ihminen ei saa valita sukupuolta, vanhempia ja perhettä, maata ja maanosaa. On tietysti mahdollista, että on parempi syntyä mieheksi Suomeen kuin naiseksi Koreaan, mutta kun siihen ei voi mitenkään itse vaikuttaa. Pienestä on kiinni kummalla puolella rajaa putkahtaa ulos kohdusta: Imatralla vai Svetogorskissa. Onko Imatran Pallo-Veikkojen vai Svetogorsk Traktorin jäärataspeedway-joukkueen mies?

Piipari luetteli meillä ilmaisia asioita, kuten peruskoulutus, kouluruoka ja äitiyspakkaus. En vastusta missään nimessä, että nämä asiat, ja moni muu juttu on Suomessa "ilmaisia". Nekin kyllä jotkut maksavat tai tulevat tulevaisuudessa maksamaan.

Omalta kohdaltani olen huomannut, että alituinen negatiivisuus on pysyvä voimavarani. Huomioin ihan oikeasti asioita, jotka ovat pielessä Suomessa. Tämä ei tarkoita sitä, että en huomioisi asioita, jotka ovat Suomessa hyvin.

Voin myös kiittää niitä ihmisiä tai tahoja, jotka kiitoksen ansaitsevat. Tätä kirjoittaessani, kun katson ikkunasta ulos, niin joku koululaisporukka raataa pihamaalla rakentamassa Haminan valojen yötä. Minä vedän lonkkaa keittiössä kahvikupposen ääressä. Kiitos raatajille, kiva kun tulitte raatamaan!

Matti Piiparille tiedoksi: kun ollaan iloisia jostakin asiasta, niin tämän iloisuuden takana voi olla toisten ihmisten työ tai ponnistukset. Tai muut ihmiset joutuvat maksamaan tästä meidän "iloisuudesta". Negiksenä en halua unohtaa tämänkaltaista tosiasiaa.

Pentti Heinonen, Hamina