Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ryhdittömät viisumit ovat moraalisesti kiusallisia

Suomen politiikka on kiusallinen viisumeissa, joita yhä myönnämme venäläisille. Keskustelu on outoa. Vetäydymme perääntymislinjalle, jossa haluamme EU-kantaa ja sääntöjen muutoksia, ilman lakipohjaa ei löydy. Muissa EU maissa tiukennukset ovat mahdollisia ja ongelmia ei nähdä.

Olemme viimeinen maaraja, josta Venäjältä pääsee EU-alueelle. Historia toistaa itseään, rajamme on ”viimeinen portti”.

Suomalainen byrokraatti löytää keinot mistä ja mihin vain rajoittaakseen milloin mitäkin.

Asia on moraalisesti kiusallinen. Vaikka eräitä tiukennuksia on, tehty raja vuotaa. Olen edelleen sitä mieltä, että meidän pitää sanoa ei ja jatkaa Venäjän sulkemista entistä päättäväisemmin. Uusi materiaali joukkohaudoista ja kidutusvälineistä luo selkeän moraalisen perustan. Olemme vaatineet useasti muilta mailta moraalista ryhtiä, kuten vaikka Unkarilta. Nyt näyttää siltä, että omassa ryhdissä on vikaa.

Olen aina luottanut siihen, että suomalainen byrokraatti löytää keinot mistä ja mihin vain rajoittaakseen milloin mitäkin. Nyt vaikuttaa siltä, että kyvyt ovat joko loppuneet tai niitä ei ole.

On helppoa sanoa, että tavallinen kansa ei ole osallinen, kyllä se on valtion kokoama sosiaalinen ryhmä. Hallinnon taakse ei kansakunta voi mennä, jopa natsihallinnon alla kansalaiset pystyivät toimimaan, vaikka häviön jälkeen ei ollutkaan syyllisiä eikä myötävaikuttajia. Vain hallinnon uhreja.

Herää jo epäily, että rajoituksia ei haluta, koska halutaan ylläpitää työperäisten viisumien myöntämistä. Kuljetusala on yksi esimerkki, jossa syödään suomalaista leipää. Tässä olisi syytä laajempaankin tarkasteluun. On aika kova kilpailuetu, jos kalustoa voi hankkia tänne ajoon ulkomaisiin kilpiin 30 prosenttia pienemmillä hankintainvestoinneilla. Mutta tilaapa pullo viinaa maahan, niin alkaa semmoinen rätinki että.

Raul Lehto, (ps.), Pyhtää