Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Jehovan todistajat odottavat loppua

Jehovan todistajista puhutaan harvoin. Piristävän poikkeuksen teki Kymen Sanomat 20.9.

Todistajilla on ollut jo pitkään hankalaa, koska kulku ovelta ovelle eli kenttätyö on vaikeutunut lukkojen, ovisilmien ja ihmisten asenteiden takia.

Nyt heillä on toinenkin, ajankohtainen ongelma, koska lopunajan ennustuksen kanssa on kiire. Liikkeen alkuaikoina johtaja vei kannattajansa USA:n sillalle loppua odottamaan. Jumalan oli määrä ottaa heidät taivaaseen muun maailman tuhoutuessa. Kun mitään ei tapahtunut, väki palasi arkeen.

Nyt ennustus perustuu ensimmäiseen maailmansotaan. ”Loppu tulee, kun viimeinen sen nähnyt kuolee.” Silminnäkijät ovat reippaasti yli 100-vuotiaita. Harmagedon on Ilmestyskirjan maalaama Jumalan ja Saatanan johtama, hyvien ja pahojen loppusota.

Olen keskustellut todistajien kanssa varmaan 200 tuntia, eniten kotonani, mutta nuorena kävin jopa kokouksessa Kotkan sataman kupeessa. Jos ja kun loppu viipyy, seuraan mielenkiinnolla heidän reaktioitaan.

Hannu Eklund, Kotka