Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Pyhtään kunta saa ison vahvistuksen saari-imagoonsa – Kaunissaaren ilme alkaa olla tavoiteltu, Keihässalmen kaava avaa uuden lehden

Kaunissaareen valmistunut vesihuolto on avannut uuden historianlehden saaressa. Vihdoin on takana vuosikymmeniä saarta kiusannut vesihuollon epävarmuus. Nyt esimerkiksi yritystoiminnan takeena on, että vesi riittää suihkussa. Saaren matkailuyrittäjät ovatkin satsanneet rakennuskantaansa, ja on mielenkiintoista odottaa, mitä siitä vielä tuleekaan.

Ainut heikkous Kaunissaaren kesätoiminnoissa voi olla yhteysaluslinjojen vähäisyys. Niitä täydentävää venetoimintaa ei ainakaan vielä ole.

Veneen omistajia sen sijaan hellitään, sillä satama-alue laitureineen on lähes valmis.

Vaikka Kaunissaaren satama-alueella ei olekaan mukana uutta matkailualan investoijaa toisin kuin kunta pari vuotta sitten kaavaili, kokonaisuus saa kiitoksia veneilijöiltä. Ja luulisi, että jokainen ymmärtää muun muassa koronapandemian ja Ukrainan sodan vaikutukset matkailutilanteeseen.

Pyhtään kuntaa voitelee myös toinen heinäkuun lopussa vahvistunut uutinen. Pyhtään kunnan ja yrittäjän hanke Keihässalmen kalastajakylän kehittämiseksi sai tuulta alleen, sillä alueen kaava on nyt lainvoimainen.

Useita vuosia valmistelussa ollut hanke on siinä omalaatuinen, että se tuo vapaa-ajan tai pysyvän asumisen merellisen kylän autoteiden ja varsinkin pääkaupunkilaisten ulottuville. Yrittäjällä usko hankkeeseen on vahva, ja sen myötä Pyhtään kunta voi saada uusia veronmaksajia, joita jokainen kunta ja kaupunki ymmärrettävästi havittelee.

Keihässalmen hanke osuu myös pandemian vuoksi uuden ajan tarpeisiin, kun ihmisillä on etätyön kasvun vuoksi yhä enemmän mahdollisuuksia tehdä työtä muualla kuin kasvukeskuksissa. Sitä paitsi julkinen liikenne myös tukee osin yhteyttä Pyhtäältä niin länteen kuin itään.

Niin Kaunissaaresta kuin Keihässalmesta saa esimerkin siihen, miten pitkällisiä kehityshankkeet ovat. Rohkea näkymä ja usko muutoksen suuntaan ajavat oikeisiin valintoihin.