Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukija | Kunnia venäläisille turisteille

Kokoomusnuoret ovat vuokranneet mainostaulun Vaalimaalta tien varrelta, jolla venäläiset turistit toivotetaan venäjänkielisellä tekstillä "tervetulleeksi" Suomeen.

Itse olen asiasta täysin eri mieltä. Minun mielestäni venäläiset turistit ovat sydämellisesti tervetulleita Haminaan ja Suomeen. Venäläiset turistit tuovat fyrkkaa Suomeen, josta suomalaisilla tuntuu olevan krooninen pula. Suomen talous on samalla tasolla kuin Ranskan, ja tästä Suomi pääsee vielä alemmaksi Italian tasolle nykymenolla. Eikä edes kokoomuksella ole esittää lääkettä Suomen talousongelmiin ja velkaantumiseen. Jos jostain kyetään säästämään, niin syntynyt säästö pitää tuhlata puolustusvoimille, rajavartiolaitokselle, "huoltovarmuuteen" tai aidan rakentamiseen itärajalle.

Kun tulevaisuudessa Pohjois-Amerikan Yhdysvallat, Turkki, Israel ja Kiina käyvät hyökkäyssotia, niin asetetaanko näiden maiden kansalaisille viisumi- tai maahantulorajoituksia heidän saapuessaan Suomeen? Vai onko ehdotus viisumien saannin rajoittaminen räätälöity pelkästään venäläisille turisteille. Vietnamin sodan aikaan Suomeen saapuvilta amerikkalaisilta turisteilta ei kysytty, kannattavatko he Yhdysvaltojen osallistumista sotaan.

Miksi siis venäläisiltä turisteilta pitäisi kysyä heidän mielipidettä Ukrainan sodasta? Sehän on heidän oma asiansa, eikä ole viisumin tai maahantulon este Suomeen. Joukossa tyhmyys tiivistyy, ja näin on käynyt suomalaispoliitikkojen keskuudessa. Kaikkea ne tulevat eduskuntavaalit teettävätkin. Kunnia venäläisille turisteille!

Pentti Heinonen

Hamina