Lukijalta | On aika ajaa Kymenlaakson etua, jotta tännekin saadaan Itä-Suomeen kaavailtuja kehittämistoimia

Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan vaikutukset näkyvät merkittävänä riskinä talous- ja työllisyystilanteelle Suomessa, erityisesti Kaakkois- ja Itä-Suomessa. Teollisuus- ja logistiikkamaakuntana Kymenlaakson kokonaisriskit lienevät kaikkein suurimmat. Matkailun ja rajaylitysten osalta Etelä-Karjalan tilanne heikkenee eniten, mutta samoja vaikutuksia heijastuu myös Kymenlaakson harmiksi.

Keskusta on puolueena alkanut viime viikkoina ajaa Itä-Suomen kehittämisohjelmaa. Lehdissä on näkynyt vaatimuksia valmistelun aloittamisesta seuraavaa hallitusohjelmaan tuotavasta erityisestä Itä-Suomen kehittämisohjelmasta, jonka tavoitteena on kehittää kaikkia itärajan maakuntia. Ajatus erityisestä kehittämisohjelmasta, joilla tuetaan eniten sodan vaikutuksista kärsiviä maakuntia, on kannatettava.

Kymenlaaksolaisena toimijana herää kuitenkin pelko siitä, että puhuttaessa Itä-Suomesta tapahtuu kehittäminen vanhalla aluekehitysrahojen jakamisen sapluunalla. Ilman meidän vaikuttamistoimiamme mahdollisen ohjelman kehittämistoimet ovat vaarana valua aluekehitysrahojen kaveriksi Etelä- ja Pohjois-Savoon, Kainuuseen ja Pohjois-Karjalaan.

Kymenlaaksossa on jälleen aika herätä yhteiseen edunvalvontatyöhön ja yhdessä pitää huolta Kymenlaaksoa tukevista kirjauksista tulevaan hallitusohjelmaan. Haastan yli puolue- ja kuntarajojen kaikki aktiivista vaikuttamistyötä tekevät mukaan yhteisiin talkoisiin omien verkostojensa kautta.

Sami Virtanen, Kotka

Puoluevaltuutettu ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja (sd.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka