Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Merkittävä askel on otettu: Kotkan–Haminan seudulla on päästy positiiviseen kierteeseen

Kotkan–Haminan seudun elinkeinoelämässä tapahtuu erittäin paljon positiivista. Tilastoissa on nähtävissä positiivisia trendejä, seutu kiinnostaa investointialueena, ja seutu on monessa asiassa esillä hyvin positiivisissa merkeissä.

Positiivisiin uutisiin saimme jatkoa, kun Kotkan–Haminan seudun kunnat saavuttivat hyviä tuloksia Suomen Yrittäjien toteuttamassa kuntabarometritutkimuksessa. Kirsikkana kakun päällä Kotkan kaupunki on omassa sarjassaan Suomen kolmanneksi yrittäjämyönteisin kaupunki. Barometrissa – mutkat hiukan suoriksi – kysytään, kuinka yrittäjäystävällisenä yrittäjät pitävät omaa kotikuntaansa. Tulosten paranemisessa on kyse strategisestikin merkittävästä saavutuksesta.

Kotkan–Haminan seudun, Kymenlaakson tai ehkäpä koko Kaakkois-Suomen elinkeinoelämä tunnetaan kai lähinnä teollisuudestaan. Teollisista juuristamme ja teollisesta osaamisestamme meidän pitääkin olla ylpeitä, ja näitä pitää myös käyttää kilpailuetuna tulevaisuutta rakentaessa. Mutta meidän pitää ehdottomasti panostaa myös yrittäjyyteen ja sen vankkaan tukemiseen. Yrittäjät ovat toimivan yhteiskunnan peruspilareita.

On ollut ilo seurata, miten tilanne vuosien mittaan on muuttunut. Kuntien ja yrittäjäjärjestöjen yhteistyö on tiivistynyt. Kun dialogi paranee, niin myös ymmärrys eri toimijoiden rooleista paranee. Tämä taas johtaa yhteisiä intressejä tukeviin hyviin tuloksiin, mikä puolestaan vaikuttaa positiivisesti keskinäiseen luottamukseen ja yleiseen ilmapiiriin. Olemme saavuttaneet positiivisen kierteen.

Mutta samalla tilanteemme yrittäjämyönteisyyden osalta on ehkä verrattavissa siihen, että Suomi johtaa jääkiekossa Ruotsia vastaan kahden erän jälkeen. Siinä voi käydä hassusti. Siksi on nyt erittäin tärkeää, että jokainen toimija omassa toiminnassaan nostaa rimaa entisestään ja sillä tavalla varmistaa, että tämä ottelu voitetaan.

Yrittäjäystävällisyys tai -myönteisyys ei ole tähtitiedettä. Kuten ei muukaan ystävällisyys ja myönteisyys. Ehkä kyse lähinnä on arkisesta toiminnasta ja asenteesta. Ehkä kyse on siitä, että huomioimme toisemme ja pidämme sovitusta kiinni. Rakennamme luottamusta. Mikäli näin on, niin tilanne on siinä mielessä helppo, että homman hoitaminen kunnolla on vain ja ainoastaan meistä itsestämme kiinni.

Lämmin kiitos kaikille, jotka omalla erittäin tärkeällä panoksellanne olette myötävaikuttaneet siihen, että Kotkan–Haminan seutu on yrittäjämyönteisyydessä Suomen absoluuttista huippua. Tästä on erittäin hyvä jatkaa.

David Lindström

Toimitusjohtaja, Cursor Oy