Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kotkan pitäisi ostaa Kyminlinna

Kotkan kaupungin tulisi arvioida suhtautumisensa Kyminlinnaan uudelleen. Olosuhteet ovat muuttuneet tässä vuosien varrella.

Kotkan kaupungin oma organisaatio pystyisi elvyttämään Kyminlinnaa hyvinkin tehokkaasti. EU-tukea on mahdollista saada, ja lisäksi kunnat voivat rakennella joukkorahoituskampanjoita yhdessä kuntalaisten kanssa. Tampere toimii näin.

Kyminlinnan elvyttäminen ei ole niin kallista kuin pelokkaat virkamiehet ja poliitikot väittävät. Kaikkein tehokkain Kyminlinnan elvyttäjä olisi se, että kunta ottaisi siitä vastuun, kuten Hamina tekee oman linnoituksensa kanssa.

Vaikka eri elvytysprojekteja on menossa, niin ehdotan vielä kerran, että Kotkan kaupunki miettisi oikeasti sitä, että se ottaisi vetovastuun Kyminlinnasta. Kotkan matkailumaine ei tästä kärsisi ollenkaan. Kyminlinna on Kotkassa oleva voimavara Kotkalle ja Kotkan päättäjien tulisi tunnustaa tämä tosiasia.

Jarno Jäppinen, Kotka