Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: Suurten joukossa

Kymen Sanomien keskiviikon (4.5.) koko aukeaman kirjoitus sai minut muistelemaan menneitä. Tapaus sattui 50-luvulla. Olin 10-vuotias poika, kun pitäjässämme oli meneillään joukkorokotus. Olin vanhemman veljeni ja hänen kaverien kanssa jonottamassa rokousta.

Veljeni oli minua reilut kymmenen vuotta vanhempi. Pääsimme veljeni kanssa rokotushuoneeseen samaan aikaan ja katsoin, kun veljeni paljasti kankkunsa ja sai rokotuksen. Minä tein saman liikkeen kohdallani mutta hoitaja nappasi minut syliinsä ja nosti hoitopöydälle ja vetäisi housut nilkkoihin ja antoi pistoksen kakkuun.

Minä olin suurta poikaa odotushuoneessa veljeni kavereiden kanssa ja mielessäni lupaus etten itke kun pistetään. Kyllä itketti ja nolotti tilanteen jälkeen, kun vanhemmat pojat saivat tietää miten minulle oli käynyt.

Petteri Orpon väläytti lehtikirjoituksessa, että "Ydinase Suomen maaperällä tuntuu vieraalta, mutta siitä huolimatta en tekisi siitä Nato-jäsenyyden ennakkoehtoa". Orpolle ei vielä käynyt niin kuin minulle, mutta äänestäjät varmasti muistavat nostaa Orpon pöydälle ja muistuttaa siitä mitä tuli paljastettua. Suomi, ydinasevaltio muiden suurten valtioiden joukossa.

Mikä ihmeellisintä, valtion kassa ei ole tyhjä. Kaksi miljardia puolustusmenoihin löytyi keväällä ja "Suomen on pidettävä myös tulevaisuudessa puolustusbudjetti vähintään kahdessa prosentissa bruttokansantuotteesta".

Tämä hyvä jos kerran rahaa on mutta tulee mieleen perussuomalaisten Riikka Purran vappupuhe, jossa julkisen sektorin palkkoihin tulevaa tasokorotusta ei pystytytä maksamaan kun valtion kirstu on tyhjä. Jouduttaisiin Purran mukaan nostamaan veroja ja veronkorotuksia Purran puolue ei hyväksy.

Orpolla on rahaa ja Purralla ei. Ihmeellinen tuo valtion kirstu.

Matti Heino

Hamina