Lukijalta | Euroalueen romahdus on edessäpäin

Hienoa, että Olavi Nöjd vastasi mielipidekirjoitukseeni pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen toiminnasta, ja esitti omia käsityksiään asioista. Minulla on Nöjdille vain huonoja uutisia.

Euroalue romahtaa seuraavien 2–5 vuoden kuluessa. Talouden tsunami on toistaiseksi kaukana merellä, mutta se iskee tappavalla voimalla aurinkorannikolle.

Talouden perusasiat kuten korot, ylivelkaantumisen vaarat ja inflaatio eivät ole kadonneet euromaiden osalta avaruuden mustaan aukkoon. Euroopassa odotetaan Venäjän romahtavan talouspakotteiden seurauksena, mutta ei huomata, että itse ollaan romahtamassa.

Ennustan vuoden 1929 suuren pörssiromahduksen tapaista talouden romahdusta. Ei tietenkään identtistä, mutta kuitenkin varsin dramaattista koettelemusta.

Mahdollisen hyperinflaation seurauksena litran jogurttipurkki maksaa 15 euroa, ruisleipäpaketti 18 euroa ja litra bensaa 22 euroa. Palkat, eläkkeet, tuet ja etuudet ovat entisellään.

Suomen armeijan soppatykit eivät ole ajettu metsään torjumaan vihulaista vaan Kotkan, Karhulan ja Haminan toreille jakamaan ruokaa nälkäisille kansalaisille. Jos ennustukseni hymyilyttää jotakuta, niin ihan vapaasti vaan. Hymy on kyllä sitten hyytynyt torin soppajonossa!

Pentti Heinonen, Hamina