Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Maretarium on ylpeyden aihe – Lapsiperheet voivat saada arvokkaan kurkistuksen luontoon keskellä kaupunkia

Kotkan Maretariumissa on käynyt 20 vuoden aikana 875 000 vierailijaa. Tämä tekee keskimäärin yli 40 000 henkilöä vuodessa. Se on paljon verrattuna kaupungin asukasmäärään.

Kahdessa vuosikymmenessä sukupolvet ovat vaihtuneet. Jokaisessa vuosikerrassa uudet katsojat ja edellisestä vierailustaan varttuneet ovat nähneet ihmeelliset kotimaan vesiluonnon eläjät. Maretarium on myös monien luokkaretkien tai perheiden lomamatkojen kohde – kalojen Suomi merellisessä Kotkassa.

Maretariumin luokkahuoneessa lukuisa joukko seudun lapsia on myös saanut omakohtaista syvempää opetusta vesielämään tai osallistua työpajoihin.

Kaiken kaikkiaan Maretarium ja Merikeskus Vellamo nostavat Kotkan antia ympärivuotisesti omaan sfääriinsä satamakaupunkina. Molemmat tahot palveluineen antavat vastauksia ihmisten tiedonnälkään. Niiden olemassaolo voidaan myös nähdä merkittävänä lapsiperheille.

Toistuvasti on tuotu esille, että lapsiperheille pitäisi olla lisää nähtävää ja tekemistä vapaa-aikaan etenkin talvikaudella. Nyt kun koronarajoitukset ovat hellittäneet, Maretarium ja Vellamo ovat käyntikohteina takuuvarmaa laatua.

Maretarium antaa lasten kasvatuksessa tärkeään ekotietoisuuteen sellaista luontoyhteyttä, mikä muutoin voi olla saavuttamattomissa. Pienet akvaariot kotioloissakin näet tarjoavat suhdetta luontoon ja opettavat vastuullisuutta harrastuksen täsmälliseen hoitoon. Maretariumissa järviluonnon kokemus on uteliaalle vierailijalle omaa luokkaansa.

Suomenlahden rannalla näkee lähes päivittäin meren suojeluarvon. Vaikka ekosysteemin haavoittuvuuden ymmärtäminen ei olisikaan läsnä päivittäisessä arkielämässä, se on ajattelun perustana elämän jatkumoa lisäävä arvo. Siksi varsinkin lapsille päivä Maretariumin kaltaisessa kohteessa on lahja hyvään tulevaisuuteen.