Lukijalta | Nykyinen hallitus on Suomen sodanjälkeisen historian huonoin

Hannu Eklund toivoi Sanna Marinin (sd.) johtamalle hallitukselle jatkoa. Mielestäni Marinin hallitus on Harri Holkerin (kok.) sinipunahallitusta (1987–1991) huonompi, ja se on jo aika paljon.

Molempia hallituksia yhdistävä tekijä on se, että ei ymmärretä mihin Suomen talous on menossa. Holkeri sanoi, että hänen hallituksensa ei jätä Suomea huonompaan kuntoon, kuin hän sai sen aloittaessaan. Kulman takana odotti sodanjälkeisen ajan pahin lama ja puoli miljoonaa työtöntä.

Vappupuheissa Sanna Marin, Li Andersson (vas.) ja Iiris Suomela (vihr.) löysivät lisää velkarahaa vaativia menokohteita: venäläisestä energiasta luopuminen, Ukrainan jälleenrakennus, hoitajien ja muiden julkisten alojen työntekijöiden palkkaohjelmaan sitoutuminen. Baltian maissa pyllistetään halvalle venäläiselle energialle ja vannotaan amerikkalaisen nesteytetyn kaasun lng:n nimeen. Tulos on se, että ennakkotietojen mukaan Viron inflaatio oli huhtikuussa 19,0 , Latvian 13,2 ja Liettuan 16,6 prosenttia. Suomalaisetkin haluavat Marinin sanojen mukaan köyhtyä.

Aikooko hallitus hyväksyä EU:n ilmastopakettiin sisältyvän niin sanotun "määräaikaisen" sosiaalirahaston? Sosiaalirahastossa suomalaiset pääsevät maksamaan puolalaisten ja ranskalaisten kuluttajien energialaskuja. Tähän asti Sanna Marin, Annika Saarikko (kesk.) ja Mika Lintilä (kesk.) ovat sanoneet vastustavansa sosiaalirahastoa. Veikkaukseni on, että Suomi näyttää vihreää valoa sosiaalirahastolle.

Tässä onkin Holkerin ja Marinin hallituksen ero. Vaikka Holkerin hallitus oli huono, niin se ei olisi hyväksynyt EU:n 750 miljardin elvytyspakettia tai suomalaisten veronmaksajien rahojen käyttämistä Etelä- ja Itä-Euroopan maiden kuluttajien energialaskujen maksamiseen.

Täten Marinin hallitus on sodanjälkeisen ajan huonoin hallitus Suomessa. Arvioon vaikuttavat myös hallituskauden yli 50 miljardin euron velanotto ja kyvyttömyys tehdä menoleikkauksia.

Pentti Heinonen

Hamina

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka