Lukijalta | Naiset vastaan miehet

Meitä on kaksi sukupuolta: naiset ja miehet. Synnymme tänne, emmekä itse saa määrittää sukupuolta. Toivooko nainen sitten joskus syntyneensä mieheksi tai päinvastoin? On naiset vastaan miehet.

Olemme kaikki erilaisia niin kuin ihmiset yleensä ovat. Ulkonäöltämme ja luonteeltamme. Erilaisuus on se rikkaus, ja siitä syntyy rakkaus.

Kaikilla meillä on oma maku siitä mikä viehättää ja mikä saa päät kääntymään. Ihminen on vaan niin monimutkainen otus kaikella tavalla. Mitä sitten kun olemme kasvaneet? Naiset saattavat pyrkiä miesvoittoisille aloille.

Ja miehet taas voivat opiskella naisten "ammatteja". Tuleeko sanomista, jos pomosi, esimiehesi onkin nainen? Kestääkö aina miehen ego sitä, että nainen näyttää sen suunnan mitä ja miten tehdään.

Entä jos päätökset tekeekin se nainen? Vuosien saatossa on tullut miesten ja naisten välille sitä tasa-arvoa. Mies voi näin esimerkkinä toimia vaikkapa sairaanhoitajana ja nainen saattaa olla vaikka ylilääkäri. Kyllä vain, tähän on menty.

Mitä eroa on sitten naisten ja miesten luonteissa? Yleinen luulo on, että miehillä on enemmän temperamenttia. Asia voi kuitenkin olla päinvastoin. Myös naiset osaavat olla kiivaita ja valitettavasti myös väkivaltaisia. Onko aikojen saatossa ihminen muuttunut? Sitä sopii miettiä. Ovatko miehet avoimempia kuin ennen? Puhutaanko nykyään asioista niiden oikeilla nimillä, kaunistelematta?

Entä sitten ulkonäkö? Tuntuu siltä, että miehet panostavat nykyään enemmän vaatteisiin, etenkin merkkivaatteisiin, naisista puhumattakaan. Kuinkahan monta käsilaukkua voikaan nainen omistaa? Entä kengät? Ulkonäkö siis maksaa. Mutta tuntuu, että naiset ja miehet matkaavat tänä päivänä samassa veneessä. Haluamme huolehtia itsestämme, niitä muita unohtamatta. Ehkä se sympatia toisia kohtaan ei ole enää piilossa.

Päivikki Puonti

Hamina

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka