Pääkirjoitus: Uusia ravintoloita nousee Etelä-Kymenlaaksossa kuin sieniä – Kotkansaarella voi olla pian jo ylitarjontaa

Vaikka koronapandemia on erilaisten kokoontumisrajoitusten kautta iskenyt lujaa ravintola-alaan, investointihalu ei ole vähentynyt. Pikemminkin näyttää siltä, että ravintoloita perustetaan Etelä-Kymenlaaksossa tiuhempaan tahtiin kuin aikoihin.

Viime viikon perjantaina Takatalo & Tompuri Brewery -panimo avasi ravintolan Virolahden Ravijärvellä, ja samana päivänä kotkalainen Panimo Puhakka & Nurminen toivotti janoiset tervetulleeksi uuteen olutravintolaansa Kotkan Kirkkokadulle. Ravintola on panimoille luonteva jatko liiketoiminnalle, ja hyvä tilaisuus markkinoida ja esitellä tuotteitaan.

Aprillipäivänä Kotkansaarella aukesi toinenkin uusi paikka, Seurahuoneen ravintolamaailmaan kuuluva Honey Bar & Dance -yökerho. Eikä siitä ole vielä vuottakaan, kun The Bank avautui Kotkan Konserttitalossa.

Lisää on tulossa. Street Food Factory eli The Vanin yrittäjät remontoivat parhaillaan ravintolaa Hovinsaarelle. Lisäksi Kotkansaarella on tiettävästi ainakin kaksi suunnitelmaa avata uusi ravintola jossain vaiheessa.

Investointirypästä voi pitää yllättävänä, mutta toisaalta ajankohta ei ole pöllömpi. Koronatilanteessa eletään massiivista tartuntamääristä huolimatta vaihetta, jossa ihmiset uskaltavat liikkua entistä enemmän, eikä ravintoloiden aukioloaikoja ole rajoitettu. Osa väestä lähtee iltaelämään pitkän tauon jälkeen, ja mikäs sen mukavampaa kuin mennä heti testaamaan jokin uusi ravintola.

Ravintola-ala on rajua startup-bisnestä, eikä jokainen baari jää henkiin. Jälleen suljettuna olevan Huikkasen paikalla Kotkankadulla on käynyt kääntymässä ja pettymässä yrittäjää hevibaarista urheiluravintolaan. Etenkin Kotkansaaren ravintolatarjonta alkaa olla jo niin hulppeaa, ettei väkeä yksinkertaisesti tule riittämään kaikille. Ja samaan aikaan voi käydä niin, että keskustan vetovoima juo lähiö- ja kyläbaarien lasista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka