Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Etätyö haastaa tapakulttuurin – Yhteiset pelisäännöt ehkäisevät digitöppäyksiä

Suomalainen työelämä on muuttunut kahden viime vuoden aikana perusteellisemmin kuin kahteen vuosikymmeneen – ainakin monien asiantuntijatehtävissä toimivien ihmisten työskentelytavoissa, -paikoissa ja keskinäisessä vuorovaikutuksessa. Sama muutos on ulottunut myös koulujen vanhempainiltoihin, harrastustoimintaan ja jopa omien sukulaisten tapaamisiin.

Nykyään on hallittava digitaaliset työvälineet, osattava viestiä myös kuvin, kuvakkein ja videoin ja ymmärrettävä, miten vuorovaikutus verkon välityksellä eroaa kasvotusten tapahtuvista kohtaamisista.

Yhteisten pelisääntöjen noudattaminen tuo selkeyttä etätapaamisiin ja osoittaa tilannetajua sekä huomaavaisuutta toisia kohtaan.

Ei ihme, että Kotkan valtuustossakin töpättiin.

Kunnallinen päätöksenteko on saanut hyvän haasteen, kun demokratian toteutuminen ja tiedonvälityksen avoimuus on täytynyt taata myös etäyhteyksien avulla, digitaalisesti. Videokokoukset ovat tehneet kunnanvaltuustojen kokousten seuraamisen mahdolliseksi myös niille, joilla ei olisi muutoin aikaa tai riittävästi voimia tulla paikan päälle kuuntelemaan tilaisuutta. Muutos on hyvä.

Kotkalaisvaltuutettujen tilanteeseen sopimaton kirjallinen mikroviestintä reaaliaikaisessa lähetyksessä valtuuston kokouksessa maanantaina nostatti hämmästystä. Luottamustoimissa työskenteleviltä henkilöiltä edellytetään muodollisesti kypsää käytöstä virallisissa kokouksissa. Välihuutelu ei kuulu protokollaan. Yhtä tärkeää on jokaiselle valtuuston jäsenelle ymmärtää oman roolin edellyttämät velvoitteet omalle toiminnalle videokokouksissa. Jos joku poikkeaa linjasta, on inhimillistä, että sanomista tulee. Korjaavan palautteen tulee kuitenkin tapahtua muutoin kuin huutelulla.

Kotkan valtuuston esimerkki on hyvä muistutus siitä, miten tärkeää eri yhteisöille – yrityksistä kouluihin ja kaupungin luottamuselimiin – on luoda selkeät yhteiset pelisäännöt kullekin organisaatiolle sopivista etätapaamissäännöistä. Yhteisten pelisääntöjen noudattaminen tuo selkeyttä etätapaamisiin ja osoittaa tilannetajua sekä huomaavaisuutta toisia kohtaan.