Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: Ammattitaitoisen työvoiman riittävyys turvattava hyvinvointialueilla!

Tulevien hyvinvointialueiden palvelujen toimivuus ja laatu riippuvat hyvin paljon hyvinvointialueiden henkilöstön ammattitaidosta, osaamisesta ja työhyvinvoinnista. Laadukkaat palvelut syntyvät vain osaavan ja hyvinvoivan henkilöstön yhteistyöllä. Hyvin johdetussa organisaatiossa työ koetaan mielekkääksi sekä palkitsevaksi. Tästä syystä on välttämätöntä, että uudet hyvinvointialueet panostavat hyvään johtamiseen ja esimiestyöhön.

Kaakkois-Suomen Kokoomusnaiset pitävät tärkeänä, että sosiaali-, terveys- ja pelastusalan ammattilaiset ovat arvostettuja omassa työssään. Hyvällä johtamisella ja selkeillä toimintatavoilla on mahdollisuus parantaa sekä työntekijöiden hyvinvointia että palveluiden laatua ja sujuvuutta. Hyvinvoiva ja motivoitunut henkilöstö suoriutuu tehtävistään paremmin sekä laadukkaammin. Vastuullinen työnantaja mahdollistaa ammatillisen kehittymisen ja panostaa esimiestyöhön. Työhyvinvoinnin edistämiseksi sekä tarpeettoman kuormituksen ehkäisemiseksi, jokaisen työntekijän on voitava keskittyä mahdollisimman hyvin omaa osaamistaan vastaaviin työtehtäviin.

Kaakkois-Suomen Kokoomusnaisille on tärkeää, että palkkausjärjestelmä on myös riittävän kannustava. Lisäksi tulee vahvistaa erityisesti sosiaali- ja terveysalan houkuttelevuutta mm. koulutusta ja urapolkuja kehittämällä sekä lisäämällä terveydenhoitoalan koulutusmääriä.

Kaakkois-Suomen Kokoomusnaiset painottavat, että koko yhteiskunnan toimivuuden ja turvallisuuden kannalta on ensiarvoista ylläpitää laadukkaat ja riittävät hyvinvointipalvelut kestävällä rahoituspohjalla.

Johanna Hasu, varapuheenjohtaja

Kaakkois-Suomen Kokoomusnaiset ry