Lukijalta | Kannustus kirjoittamiseen

Haluan ottaa esille asian, josta ei ole paljon kirjoitettu tai sitten ei yhtään.

Nimittäin kannustuksen kirjoittamiseen. On aina kirjoja, jonka joku on kirjoittanut; suurella työllä, sydänverellä ja suurella omistautuneisuudella.

Onko kukaan ajatellut sitä työn määrää? Ihan sama mitä kirjoitat, niin anna aikaa, aikaa. Anna ideoiden kypsytellä, tartu niihin kun siltä tuntuu ja aloita. Aloita tuo puurtaminen ja jonkun uuden luominen, synnytä tekstiä.

Paljon puhutaan inspiraatiosta, luovuuden lähteistä. Onko siis jokaisella kirjoittajalla oma muusa? Joku sellainen juttu, joka saa kynän liikkeelle ja pian huomaat, että kynästä loppuu muste. Mutta ideat eivät. Maailma on täynnä kirjailijoita, sinä voit olla seuraava. Mitä tahansa sitten kirjoitat, niin kirjoita.

Oletko sitten "itseoppinut" kirjailija vai onko sinua "koulittu" kirjailijaksi? Minun mielestäni kirjoittamista ei voida opettaa. Se on joko lahja tai sitten ei. On silti hyvä että on erilaisia kirjoituskursseja mutta mielestäni kädestä pitäen ei voi opettaa. Ei kissakaan väkisin mourua, eikä kala ui kuivalla maalla. Jokaisella on omat lähtökohdat kirjoittamiseen, se oma ote kirjoittamiseen. Voit kirjoittaa vaikka koko elämäsi etkä saa mitään julkaistuksi, vaikka aikaiseksi saisitkin.

Mutta uskominen itseensä ja taitoihinsa, niiden ei tarvitse loppua. Aina voi kirjoittaa myös omaksi ilokseen tai niin on helppo sanoa. Kun kuitenkin meillä jokaisella on ne unelmat, ja totta kai jokainen haluaa tulla kuulluksi ja luetuksi.

Ammattina kirjailija. Entä jos sinulla on hyppysissä tuo hiomaton timantti? Ja sinä olet tuo timantti. Tietenkin ne, jotka ovat pelkkää "ruostetta", saattavat olla kateellisia siitä, että sinun timanttisi säkenöi. Kirjoita, lähetä eteenpäin tekstejäsi, kokeile ja uskalla.

Siinä ne tärkeimmät jotta voit onnistua.

Päivikki Puonti

Hamina

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka