Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kohdellaanko Kotkassa musiikinharrastajia eri tavalla kuin urheilun harrastajia?

Issu Huovisella oli ansiokas kirjoitus lasten oikeudesta kulttuuriin. Hän kirjoitti muun muassa: ”Tärkeää on, että kulttuuri on tasapuolisesti kaikkien lasten saatavissa.”

Viime aikojen kokemukset tasapuolisuudesta ovat kuitenkin toisenlaiset. Musiikkiopisto pyrki Karhulan uuden koulun rakennushankkeeseen mukaan. Pyrkimys oli saada hallinnolle omia tiloja ja opetukseen yhteiskäyttöisiä tiloja koulun kanssa. Ajattelimme synergiaa. Kun luokkahuone on tyhjänä, ei se niin sanotusti ”leipää pyydä”.

Hanke kaatui kuitenkin, sillä opiston varat eivät vuokriin riitä. Samaan aikaa urheiluseurat saavat maksutta käyttää koulujen tiloja. Se on nuorisotyötä. Hyvä näin, mutta eikö musiikkiopistokin tee juuri nuorisotyötä?

Musiikkiopisto on ollut evakkomatkalla kohta neljä vuotta, eikä valoa näy. Tästä kärsivät oppilaat, perheet, opettajat koko yhteiskunta. Mittani alkaa olla täynnä!

Risto Pellava, Kotka