Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ketkä saivat aikaan epäonnistuneen taksiuudistuksen?

Paljon ongelmia aiheuttanut taksiuudistus on kolmen puolueen eli keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten aikaansaannos edellisen porvarihallituksen aikana. Nyt tämä osittain samojen puolueiden arvostelema “vasemmistohallitus” on sitä yrittänyt korjata. En kylläkään ole koskaan tiennyt, että keskusta, vihreät tai RKP olisivat vasemmistolaisia.

Taksiuudistuksella luvattiin vaikka mitä. Se henkilöityi ministeri Anne Berneriin, joka sen joutui valmistelemaan ja esittelemään sovitun hallitusohjelman mukaisesti. Lakiesitykset antoi hallitus eduskunnalle, jossa se meni äänestyksessä läpi kokoomuslaisten, keskustalaisten ja perussuomalaisten napinpainalluksilla.

Jäljet ovat näkyvissä. Suuren osan taksiyrittäjien ja taksinkuljettajien kukkarossa se tuntuu, ja etenkin kepun ja perussuomalaisten puheet syrjäseutujen puolesta ovat olleet puuta heinää. Siellä missä ei ole ollut enää julkista liikennettä, ei nyt ole myöskään takseja.

Nyt taksibisneksessä rahastavat suuret toimijat ja erilaiset välittäjät – lue välistävetäjät – ja taksiyrittäjät joutuvat alihankkijoiksi pienemmillä taksoilla. Palkkakuljettajien ansiot vähenevät. Olikohan tämä nyt sitä hallituksessa silloin olleiden puolueiden pienyrittäjäystävällistä elinkeinopolitiikkaa?

Matti Piipari, Kotka