Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Pyhtäällä ei tarvita tuolinvaihtoleikkiä, vaan avointa kunnanjohtajan hakua

Jouni Eho ilmoitti yllättäen siirtyvänsä Pyhtään kunnanjohtajan paikalta Redstone Aeron johtajaksi. Kunnanhallitukselle antamansa tiedon mukaan hän ”saastui” eli tuli esteelliseksi hoitamaan joitakin virkaansa liittyviä asioita loppiaisena. On hyvä, että hän päätti tehdä siirtymän nopeasti, jotta mahdollisesti päätäntään tulevia asioita voidaan hoitaa niin, ettei esteellisyys muodostu ongelmaksi.

Vihjailut, että kunnanjohtaja olisi tarkoituksella tehnyt päätöksiä tulevan työnantajansa eduksi, ovat ikäviä. Pötypuheet tuppaavat elämään pitkään ja saavat mielikuvituksellisia sävyjä.

Toisekseen asetetaan päättäjien vastuullisuus kyseenalaiseksi. Minulla ei ole mitään syytä epäillä Ehon ilmoitusta. Jos olisi, niin perussuomalaiset olisivat tarttuneet asiaan voimakkaasti. Jos hankkeen merkittävyydestä oli kuntalaisilla tai päättäjillä vielä epäilyksiä, en tiedä, mikä voisi käytännössä olla vahvempi uskon osoitus hankkeelle kuin Ehon tekemä siirto.

Kolmannekseen kunnassa ei tähän asti ole tehty juurikaan mitään (ikävä kyllä) Redstoneen liittyviä päätöksiä – muita kuin jatkuviin valituksiin liittyviä kannanottoja, selvityksiä ja vastineita. Toivottavaa on, että tästä päästään eteenpäin ja kunnassakin päästään pohtimaan hankkeeseen liittyviä muita asioita ja tekemään muita virkatehtäviä. Oletan, että sama halu on Redstonen päässä pitkän kierteen päätteeksi.

Uudet haasteet ovat, miten Pyhtää täyttää kunnanjohtajan paikan. Löydetäänkö vähintään yhtä innostava johtaja luotsaamaan kuntaa kohti uusia hankkeita ja saattamaan edelleen nykyisiä eteenpäin?

Eho paitsi otti itselleen haasteen, niin antoi sellaisen päättäjille. Omasta puolestani vaadin, että kunnanjohtajan haku käydään avoimesti. Ilman pelailua, jossa ”sopiva” henkilö löytyy ikään kuin pöydän alta.

Emme tarvitse tuolinvaihtoleikkejä, vaan avointa hakua. Tässä haussa nähdään myös kylmät faktat. Onko Pyhtää kartalla niin kuin me luulemme sen olevan? Pöydän päähän tarvitaan aina uutta verta.

Raul Lehto, Pyhtää

kunnanvaltuutettu (ps.)