Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Aluevaltuuston tehtävälista on pitkä

Aluevaalikeskustelut painottuvat pääasiassa palveluihin, jotka tärkeitä ovatkin. Kuitenkin ensimmäisten aluevaalien jälkeen päättäjien pöydällä on asioita, joissa onnistuminen on edellytys menestyvän Kymenlaakson hyvinvointialueen rakentamiselle sekä laadukkaalle toiminnalle.

Hyvinvointialueen valmistelutyötä tehdään jo, mutta lopulliset linjaukset ja päätökset tärkeistä perustuksista tekee uusi aluevaltuusto ensitöikseen. Työn tulokset määrittelevät yhteisen alueen tulevaisuuden suunnan. Aluevaltuuston alkutaipaleen merkitys onkin suuri, eikä harjoitteluun ole aikaa.

Tehtävälistan top 5:een kuuluvat organisaation rakentaminen, osaavan johdon valitseminen, strategian tekeminen ja toteuttaminen, palveluverkon suunnittelu ja palvelukonseptin uudistaminen sekä yhteistyöstä sopiminen alueen kuntien ja muiden kumppaneiden kanssa. Näissä ei saa epäonnistua.

Lisäksi kaikkia edellä mainittuja kokonaisuuksia valmisteltaessa henkilöstön osallistaminen sekä kuuleminen on ensiarvoisen tärkeää ja välttämätöntä. Kyse on noin 7 000 henkilön organisaatiosta.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä: Kymenlaaksossa on viimein aika ryhtyä ajattelemaan ja toimimaan yhtenäisesti, kaksinapaisuus hyväksyen. Yhteinen alue, yhteiset asiat.

Elina Inkeroinen-Lalu

aluevaaliehdokas (kok.), Hamina

Kymenlaakson hyvinvointialueen valmistelutoimielimen poliittisen seurantaryhmän jäsen