Pääkirjoitus: Kyselyihin syytä panostaa

Haminan kaupunki on ryhtynyt ponnekkaasti houkuttelemaan kaupunkilaisia mukaan vaikuttamaan siihen, miten kotikaupunkia tulisi kehittää. Viimeisin tähän liittyvä kysely on parhaillaan käynnissä. Siinä halutaan kyselyn esittelytekstin mukaan eväitä Haminan kaupunkistrategiaan aina vuoteen 2030 saakka.

Kysymysten asettelu ei ehkä aivan tue tuota kunnianhimoista tavoitetta, sen verran kevyitä kysymykset ovat. Tosin kaikelle kansalle suunnattu nettikysely ei luonnollisesti voikaan olla kovin monijakoinen ja analyyttisiä vastauksia edellyttävä.

Perusajatus on kuitenkin hyvä. Kaupunkilaisilta kannattaakin kysyä aina silloin tällöin erinäisiä kotikaupunkiin liittyviä asioita ja toiveita.

On kuitenkin syytä olla tarkkana siitä, että kaupunkilaiset tuntevat kyselyyn vastatessaan antavansa tärkeää ja jatkossa hyödynnettävää palautetta kotikaupunkinsa asioista. Myöskään turhan usein ei kyselyjä ole syytä järjestää vain sen vuoksi, että voidaan osoittaa kaupungin olevan asukkaitaan osallistava. Kysytään silloin, kun on kysyttävää, on paras motto myös näiden kaupunkikyselyjen osalta.

Toivoa tietysti sopii, että ne kaupunkilaiset, joilla on ajatuksia Haminan tulevaisuuden suhteen, vastaavat myös tähän viimeisimpään kyselyyn. Tiedustellaanhan kyselyssä muun muassa, mikä on vastaajan mielestä tärkein uudistus, jonka tulisi toteutua kaupungin uudistuessa. Se antaa varsin vapaat kädet heittää suunnittelijoille ja päättäjille villejäkin visioita pureskeltavaksi. Toisin kuin myös mukana oleva kysymys, jossa perätään yhtä adjektiivia kuvaamaan Haminaa.

Parhaillaan meneillään olevan kyselyn suorittaa konsulttiyritys. Tulee mieleen, että eritysammattitaidolla olisi ehkä voitu odottaa hieman painavampaa lopputulosta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka