Lukijalta | Hyvinvoinnin saavuttamiseksi on otettava monta askelta

Mielipidepalstoilla on paljon hyviä kirjoituksia ja kannanottoja tärkeisiin asioihin, jotka liittyvät aluevaaleihin ja hyvinvointialueisiin.

Hyvinvointi on laaja käsite. Minulle hyvinvointi tarkoittaa ihmisen kokonaisvaltaista terveyttä ja turvaa.

Oleellinen hyvinvoinnin tekijä on myös työ ja toimeentulo. Yleensä ihminen voi paremmin, kun omalla rahalla pärjää ja pystyy hoitamaan velvoitteet.

Hyvinvointia on myös asuinolo ja sen ympäristö. Hyvinvointi tarkoittaa eri ihmisille eri asioita, mutta uskoisin että suurin osa mieltää oman hyvinvoinnin koostuvan terveydestä, turvallisuudesta, toimeentulosta, ihmissuhteista, mahdollisuuksista harrastaa tai osallistua.

Jotta hyvinvointialue voi onnistua tehtävässään, on maakuntaan saatava työpaikkoja lisää. Ihmisten tulisi satsata omaehtoiseen terveyden edistämiseen. Pystymme laskemaan sairastavuutta maakunnassa, jos jokainen huolehtii omasta työkyvystä ja omasta fyysisestä kunnosta sekä terveydestä.

Hyvinvoinnin kannalta on merkityksellistä huolehtia itsestä ja lähimmäisistä. Hyvinvointialueen tulee vastata sairaudenhoitoon ja arjen turvallisuuteen omilla toimilla sekä päätöksillä. Tulee painottaa, että jokaisen, joka apua tarvitsee, tulee apu saada nopeasti.

Omaehtoisen terveyden ylläpidon tukena ovat usein eri järjestöt ja urheiluseurat. Urheiluseurojen monipuolinen osaaminen tukee ihmisten liikkumista, järjestöt tuottavat lisäarvoa elämään eri aktiviteeteilla ja tuella. Seurojen ja järjestöjen äänen tulee kuulua hyvinvoinnin seuraavalla askeleella.

Tehdään yhdessä hyvinvointialueesta merkityksellinen ja tärkeä tasa-arvoinen toimija.

Nina Brask, Kotka

aluevaaliehdokas (sd.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka