Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kenen käsiin sinä luottaisit 800 miljoonaa euroa?

Tuleville 21 hyvinvointialueelle siirtyy noin 20 miljardia euroa valtiolta. Tulevalle Kymenlaakson hyvinvointialueelle valitaan päättäjät aluevaaleissa.

Tiesitkö, että nykyisen Kymsoten budjetissa on kyse yli 800 miljoonasta eurosta? Vastaavansuuruisista summista, sadoista miljoonista, päättävät tulevat aluevaltuutetutkin. Lakisääteiset palvelut vievät osansa, mutta paljon on vielä palvelutarpeita rahoitettavana niidenkin jälkeen.

Kenen käsiin sinä luottaisit 800 miljoonaa euroa? Kunnissa toimivat puolueet ovat aiemmin itse päättäneet, ketkä henkilöt ovat sopivia näistä rahoista päättämään. Nyt sote-uudistuksessa tämä valta annetaan suoraan kansalle. Tämä on demokraattisempi vaihtoehto ja näin antaa jokaiselle mahdollisuuden vaikuttaa omalla äänellään ketkä valitaan rahoja jakamaan.

Sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut ovat osa meistä jokaisen arkipäivää. Näissä aluevaaleissa kannattaa jokaisen ehdottomasti äänestää!

Sanna Saikkonen, Kotka

aluevaaliehdokas (kesk.)