Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Aluevaltuustolla on kolme haastetta

Pian valittavien aluevaltuutettujen on tunnistettava keskeinen kehityssuunta, joka tulee vaikuttamaan kaikkeen kymenlaaksolaiseen päätöksentekoon aluevaltuustossa. Kymenlaakson väkiluku tulee pienenemään ja väestö vanhenee.

Erilaisten palveluiden on muututtava palvelutarpeen mukaan. Valtuutettujen on pysyttävä ajan tasalla muutoksessa, vaadittava virkamiehiltä uusia ratkaisuja palveluiden toteuttamiseen ja huolehdittava, että ihmiset pysyvät mukana muutoksessa.

Itse näen kolme kohtaa, joissa valtuuston on erityisesti onnistuttava.

1. Keskussairaalan kehittäminen on tärkeää ja. Samalla huolehditaan että, terveysasemat pystyvät tarjoamaan riittävää tukea asiakkaille.

2. Vanhusten palveluihin on varattava lisää resursseja. Jos palveluasuminen, kotihoito, omaishoito jne. eivät toimi, tulee sairaanhoito ruuhkautumaan.

3. Lapsia ja nuoria ei saa päästää syrjäytymään. On löydyttävä uusia keinoja, joilla puututaan erityisesti nuorten mielenterveys- ja päihdeongelmiin sekä lastensuojelun tarpeeseen.

Tavoitteena on oltava tasa-arvoiset ja oikea-aikaiset palvelut kaikille.

Riku Pirinen, Kotka

aluevaaliehdokas (sd.), Kymsoten hallituksen jäsen