Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Aluevaalit herättävät ihmettelyä, epätietoisuutta ja epäilyjä

"Mitkä ihmeen vaalit?" "Miks’ äänestäisin?" Nämä ja monia muitakin asiaan liittyviä kysymyksiä ja epäilyjä tulee esiin jatkuvasti. Olisiko seuraavasta apua?

Kesällä oli kuntavaalit, joissa äänestysalueena ovat kunnat, esimerkiksi Kotka, Pyhtää ja Hamina. Vaaleissa valittiin kunnan- ja kaupunginvaltuutetut. He päättävät kuntalaisten palveluihin ja elinoloihin liittyvistä asioista, kuten koulutuksesta, varhaiskasvatuksesta, kaavoituksesta, kulttuurista ja liikunnasta. Sosiaali- ja terveyspalvelut Kymenlaakson kunnat ovat ulkoistaneet Kymsotelle kolme vuotta sitten.

Nyt aluevaaleissa on äänestysalueena koko Kymenlaakso. Vaaleissa valitaan aluevaltuutetut. He keskittyvät päätöksissään ainoastaan meidän kymenlaaksolaisten hyvinvointiin liittyviin asioihin, kuten terveyden-, vanhusten-, vammais-, koti-, hammas- ja mielenterveydenhoito, perheiden hyvinvointi, lastensuojelu, palo- ja pelastustoimi sekä ennaltaehkäisevä toiminta. He päättävät myös palvelujen saannista, alueellisesta sijoittumisesta sekä nopeudesta päästä palvelujen piiriin (7 päivän hoitotakuu).

Nyt olemme luomassa Kymenlaaksoon uutta hyvinvointipalvelujen järjestäjätahoa. Kymsote lakkaa olemasta. Miten siinä onnistutaan, on meidän kaikkien yhteinen asia. Siksi on tärkeää äänestää!

Pirjo Romppanen, Kotka

aluevaaliehdokas (sd.)