Lukijalta | Uuden vuoden uudet kortit

Pian vaihtuu taas vuosi, alkaa 2022. Päivittelimme erään tutun kanssa miten nopeasti vuosi onkaan vierähtänyt. Tämä vuosi on tuonut monelle onnea ja myös monelle surua.

Tuleva vuosi on aina yhtä arvoituksellinen, kuin selaisi korttipakkaa, eikä nostamia korttejaan voi aavistaa eikä tietää. Uskallatko nostaa kortin pakasta? Elämä on riskipeliä. Eikä silmät kiinni kannata kävellä.

Mitä sinä sitten toivot? Terveyttä, matkoja, rahaa, rakkautta vaiko kaikkea maan ja taivaan väliltä? Unelmien ja toiveiden toteuttaminen, siinä koko elämän kirjo. Ei ole rajoja, eikä esteitä vaan palavia toiveita, palavia haluja ja onnistumisia, mutta myös toiveita jotka eivät toteudu.

Ottakaamme siis kaikki vastaan mitä tuleva vuosi tuo. Se hyvä mutta myös vähemmän hyvä; sinnitellään vaikka naru olisikin katkeamispisteessä. Sillä kun putoaa, alla on aina jotain pehmeää. Se antaa toivoa, salaakin saa myös rukoilla ja salaa saa hymyillä, vienosti niin kuin Mona Lisa.

On lupa yllättää kaikki. Joka vuosi syntyy myös se vuoden ensimmäinen lapsi tähän maailmaan. Voimme lukea siitä aina lehdestä ja nähdä uusien vanhempien rajattoman riemun. Vuoden ensimmäinen ihme. Se on heidän ihmeensä ja ympärillä on paljon onnen kanssa myötäeläviä. Toiveet siis toteutuu kunhan niitä vain uskaltaa tehdä.

Pitäisikö meidän olla rohkeampia? Rohkeampia ottamaan vastaan hyvä eikä pelätä huonoa. Tuossa korttipakassa kun on kortteja vaikka kaikille jakaa, ja kunhan vain uskaltaa kurkistaa minkä kortin sai. Korttien kanssa kyllä oppii elämään.

Entä jos haluat rakkautta? Onko sinun sitä etsittävä vai odotatko onnen tulevaksi oven taakse? Voit toki etsiä vaikka maailman tappiin asti löytämättä "sitä oikeaa" tai odottaa, että joku koputtaa oveesi. Mutta kun aika on kohdillaan; löydät kyllä.

Väkipakolla on turha räpiköidä, kun on aika niin on sen aika. Kannattaa lohduttautua myös siihen. Ei onkiessakaan heti kala tartu syöttiin, vaan täytyy olla kärsivällinen. Ehkä se on kuitenkin se suurin toive uudelle vuodelle; saada ja antaa, löytää rakkautta. Korttipakassa on paljon kortteja ja pakka myös hupenee.

Kannattaa olla nopea, kun vuosi vaihtuu, mutta takuulla jokaiselle löytyy niitä kortteja. Vaikka olisitkin sitten matti myöhäinen.

Päivikki Puonti

Hamina

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka