Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Päihdevapaata joulua kaikille

Joulurauhan julistaminen on perinteinen ja tärkeä osa maamme joulun viettoa. Se turvaa juhla-aikaa myös kodeissa, joissa rakennetaan huomisen yhteiskuntarauha tänään tasapainoisella ja turvallisella lasten kasvatuksella.

Perheiden ja kaikkien kansalaisten terveyden ja hyvinvoinnin turvaamiseksi tulee julistaa myös päihderauha erityisesti joulun juhlaan. Jos päihteidenkäyttöä onnistutaan välttämään tai ainakin merkittävästi vähentämään jouluna, vähennetään samalla myös merkittävästi väkivaltaa, hätää ja kärsimystä ja parannetaan varsinkin lasten ja muiden heikoimmassa asemassa olevien elämää.

Jouluna tulee saada viettää arvokkaita ja myöhemminkin mielellään muisteltavia aikoja. Juhla-ajat ovat myös tilaisuus kaikille tasapainoiseen arjen ahkeroinnista toipumiseen ja palautumiseen. Päihteettömät valinnat tuovat levollisuutta elämään ympärivuotisinakin valintoina.

Vetoamme kaikkiin maamme aikuisiin: ”Älkäämme tuhlatko näitä mahdollisuuksiamme päihteisiin, vaan turvatkaamme kaikille raitis joulu!”

Marko Kailasmaa

toiminnanjohtaja

Raittiuden Ystävät ry