Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: Tarkkaavaisuushäiriöt tunnistettava paremmin

Tulevan Kymsoten on panostettava paremmin nepsy-valmennukseen ja tunnistettava alueen todelliset ongelmat, varsinkin tarkkaavaisuushäiriöiden osalta. Olen kuullut niin ammattilaisten kuin asiakkaidenkin suusta, että Kymsoten vastaus tarkkaavaisuushäiriöihin apua hakeville on, ettei kannata, se on muotisairaus, jota ei tutkita ja johon saavat apua vain harvat. Samaa sanottiin aikoinaan syömishäiriöistä.

Tarkkaavaisuushäiriöt, kuten adhd/add, aiheuttavat paljon harmeja ihmisten arkeen. Siis häiriöt, ei sairaus. Varsinkin tunnistamattomana ja diagnosoimattomana. Opinnot jumiutuvat helposti, viime tipassa tehtävien asioiden aiheuttama stressi rasittaa, saamattomuus masentaa.

Kymsoten asenne on yhteisölle suuri uhka, koska laittomia lääkkeitä löytyy katukaupasta. Varsinkin aikuisiän diagnoosit ovat lisääntyneet ja tiedetään, että myös tytöillä esiintyvien oireiden määrä on kasvanut. Tämä on tunnistettava ja apua on saatava ajoissa.

Arja Tauria-Huttunen, aluevaaliehdokas (vas.), Kotka