Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Kotkan kokoomus-RKP:n valtuustoryhmä ei purematta niele syytteitä populismista – Vaikeneminen ei ole myöntymisen merkki

Maanantain kaupunginvaltuuston jälkimainingeissa kokoomus-RKP:n valtuustoryhmää on syytetty populismista, vaihtoehdottomuudesta ja vaikenemisesta. Tätä emme purematta niele.

Toisin kuin puheenvuoroista olisi voinut päätellä, kokouksen aiheena ei ollut Kymsoten talous, vaan Kotkan veroprosentti. Ryhmäpuheenvuorossa toimme esiin perustellun huolen kaupungin taloudesta, kilpailukyvystä, vetovoimasta ja siitä, että perusteet veroprosentin nostolle ovat tällä hetkellä kaikkea muuta kuin selkeät.

11. marraskuuta kaupunginjohtajan esitys kaupunginhallitukselle oli kuntaveron korotus 21,75 prosenttiin. SDP:n kanta oli tuolloin, että korotuksella pärjätään tulevat vuodet. Kaupunginhallitus pitäytyi korotuksesta, minkä jälkeen asia siirtyi kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Valtuuston kokouksen kuluessa vanhat poliittiset jakolinjat nousivat esiin. Menneitä jääkiekkoaikoja muistellen, ”punakone” jauhoi ja karmivaa tulosta syntyi. Vasemmiston keskinäinen kilpahuudanta siitä, kuinka olemme heikentämässä kaikkein heikompiosaisten asemaa oli korviin pistävää.

Kokoomus-RKP ei ollut valmis lisäämään työssäkäyvien ja lapsiperheiden verotaakkaa eikä heikentämään heidän ostovoimaansa. Valtuustoryhmä kantaa suurta huolta kaupungin veto- ja pitovoimasta, eikä elinkeinoelämän ja terveydenhuollon alojen työvoimapulaan saa helpotusta veronkorotuksella. Valitettavaa on, että voittajat tässä kokonaisuudessa ovat omien kuntarajojemme ulkopuolella.

Joulukuussa päätämme tulevan vuoden talousarviosta suunnitelmakausineen. Tuolloin on sen keskustelun aika, jota nyt niin kovasti peräänkuulutettiin.

Talouden tasapainottaminen sekä organisaatiorakenteiden, käytänteiden ja investointien kriittinen tarkastelu on ryhmämme keskeinen tavoite: kaikki kivet ja kannot on käännettävä rakenteellisten vääristymien korjaamiseksi. Kokoomus-RKP kantaa vastuunsa kaupungin taloudesta, mutta ei revi sitä työssäkäyvien ja yrittäjien selkänahasta.

Olli Marttila, Kotka

Kokoomus-RKP:n valtuustoryhmän puolesta

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka