Lukijalta | Heikoimmat ihmiset joutuvat yhä heikompaan asemaan

Lastensuojelun rahoja karsitaan, mielenterveys- ja päihdepalveluissa vähennetään mm. harkinnanvaraista toimeentulotukia, Nuorten Matala -yksiköt lakkautetaan, alle 25-vuotiaiden maksuton ehkäisy päättyy, lasten vastaanottokoti Taimela suunnitellaan suljettavaksi, Haminan ikäihmisten ympärivuorokautinen tehostetun palveluasumisen yksikkö Kellokallio suljetaan.

Omaishoidon määrärahoja vähennetään 940 000 eurolla. Omaishoitajat tekevät raskasta ja arvokasta työtään ympäri vuorokauden ja säästävät yhteiskunnalla valtavia summia rahaa. Kotihoidon palveluyksikköjen toiminta supistuu, ja vanhusten palveluasumisen ostoja pienennetään.

Säästää pitää. Nämä suunnitelmat merkitsevät sitä, että nimenomaan heikoimmassa asemassa olevien ihmisten elämä käy yhä vaikeammaksi. Syrjäytyneiden ihmisten määrä kasvaa. Jokainen voi miettiä, miten nämä säästöt vaikuttavat kymenlaaksolaisten lasten, nuorten, mielenterveys- ja päihdeongelmaisten sekä vanhusten ja näiden ihmisten läheisten elämään. Jokaisen ihmisen elämä on kuitenkin tärkeä.

Yhteiskunnan erityinen tehtävä on pitää huolta heikoimmista jäsenistään.

Kymsote aikoo myös muuttaa ensi vuotta koskevia suunnitelmia merkittävistä hoitohenkilökunnan lisävakansseista. Uusia virkoja ja toimia ei perusteta kuin ääritapauksissa, ja vuokratyövoimaa karsitaan.

Miten kauan hoitajat ja muu henkilökunta jaksavat? He ovat nyt jo varsin tiukoilla, monet jaksamisen äärirajoilla.

Ulla-Maija Sievinen, aluevaaliehdokas (sd.), Kotka

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka