Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Demokratia unohtui Kotkan "akkutehdashuumassa"

Ei ole kauaakaan siitä, kun liikemies lännestä kiepautti vuosikausiksi sormensa ympärille Kotkan virka- ja luottamusmiehet. Luvattiin pilvilinnoja, jopa 200 muotiliikettä säihkyvään liikekeskukseen Kantasatamaan. Vannottiin, että hattu syödään jos hanke kariutuu. Hankkeelle naurettiin Helsingissä asti kuin parhaalle aprillipilalle.

Nyt suuruudenhulluus on siirtynyt kaupungin toiselle laidalle. Keltakallion teollisuusaluetta aiotaan laajentaa pohjoiseen. Maanomistajille lähetetyssä ostotarjouskirjeessä viitataan epämääräisesti yritysten kasvaneeseen mielenkiintoon.

Keltakallion teollisuusalueen ensimmäinen vaihe saatettiin loppuun kaksi vuotta sitten. Sen jäljet ovat nähtävissä ristinkalliolaisten ja tavastilalaisten ulkoilureitillä Vanhalla Viipurintiellä.

Raiskioksi muuttuneen metsän rajat ovat nyt jo kilometriluokkaa. Nyt kakkosvaiheessa se aiotaan kasvattaa Metsäkulmalle asti, sinne on linnuntietä kaksi kilometriä.

Molempien operaatioiden toimintamalli on ollut sama. Maanomistajat, kyläläiset ja metsän virkistyskäyttäjät on pidetty tietämättöminä mahdollisimman kauan. Maanomistajalle postilaatikkoon jätetyssä ostotarjouskirjeessä, rivien välistä luettaessa pakkolunastuskirjeessä, vastausaikaa on annettu kaksi viikkoa.

Kaupungin toimintatapa herättää kysymyksiä. Esimerkiksi, millä porukalla päätökset on tehty. Minulle on kerrottu kaupungin hallituksen jäsenen suulla, ettei hänellä ole ollut kuvaa alueen laajuudesta. Kysyttävä on myös, mistä rahat on saatu tässä korviinsa asti velkaantuneessa kaupungissa.

Kysyttävä on myös, mistä rahat on saatu tässä korviinsa asti velkaantuneessa kaupungissa.

Virka- ja luottamusmiesjohto on taipunut tiedotustilaisuuden järjestämiseen Kulttuuritalo Kyminsuussa tulevana tiistaina, tosin rankasti myöhässä.

Heikki Pennanen, Kotka

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka