Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ruoka-apu ei ole pelkkää hyväntekeväisyyttä

Kymen Sanomien pääuutinen oli 9.10. seurakuntien ruoka-apu. Mitään kritiikkiä ei esitetty.

Sen sijaan MOT-ohjelman juttu oli kriittinen. Televisio-ohjelma nosti ongelmiksi ainakin uskontokytköksen ja ulkomaille päätyvän ruoan epäselvyydet. Moni seurakunta pitää osallistumista hartauteen jaon ehtona.

Pelastusarmeijan slogan on ”Sanaa, soppaa ja saippuaa”. Perimmäinen tarkoitus on kaiketi yhä lähetystyö: levittää uskontoa tarjoamalla aineellista etua – ruoka, pesupaikka tai yösija. Tietääkseni Kotka on tukenut yömajaa. Moni kaupunki tukee hengellisten järjestöjen ruoka-apua, vaikka niiden päätehtävä on uskonnollinen propaganda.

Köyhyyden määrää on mitattu ruokajonojen pituudella, vaikka se liittyy tarjontaan ja häpeäntunteen vähenemiseen. Jos ruokaa olisi jaettu ilmaiseksi, kun maassa vallitsi laaja köyhyys, jonot olisivat olleet valtavat.

Toinen valhe, jota esimerkiksi Veikko Hursti levitti, on että ruokajonot kertovat hallituksen sydämettömyydestä. Omat epäonnistumiset vieritetään poliitikkojen niskaan.

Hannu Eklund, Kotka