Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Akkumateriaalitehtaan tulo Kotkaan ei olisi yksinomaan positiivista

Sähköistyminen vaatii akkumateriaalitehtaita. Olen mielissäni siitä, että materiaalit akkuihin saataisiin omavaraisemmin Suomesta, jolloin varmistaisimme itsellemme myös lisää työpaikkoja.

Silti kummeksun suuresti, minkä vuoksi ollaan valmiita tuhoamaan peruuttamattomasti luontoa, sen uhanalaistuneita luontotyyppejä sekä sen asukkeja.

Hankkeen ympäristövaikutusarviointia lukiessa huomaa, että Keltakalliolle suunnitellun akkumateriaalitehtaan tieltä joutuu väistymään tavanomaisten luonnon eläinten lisäksi myös uhanalaiseksi luokiteltuja lintulajeja. Alueella pesivä rauhoitettu hiirihaukka on luokiteltu uhanalaiseksi, jopa vaarantuneeksi.

Mikäli akkumateriaalitehdasta ei tulisi alueelle, saisimme sinne joka tapauksessa jotain teollisuutta. Tai näin paikallinen luonnonsuojeluliitto sai vastaukseksi ehdottaessaan vaihtoehtoista sijaintia tehtaalle.

Haminaankin suunnitellun tehtaan ympäristöpäästöt saastuttaisivat aivan oikeasti merta ja rantavesiä. Tästä ovat paikalliset luonnonsuojelijat erittäin huolissaan.

Sitäkö tässä halutaan? Lisää luontokatoa ja saastunutta vettä?

Luulisi jo tässä maailman ajassa löytyvän tyhjää tonttitilaa uusille tehtaille ja parempaa suunnittelua tehtaiden päästöille.

Uutisointi aiheesta antaa ymmärtää, että tehtaiden tulo olisi pelkästään positiivinen asia.

Emme elä enää kaikkivoipaista 80-lukua emmekä voi jatkuvasti saastuttaa vesistöjämme lisää ja viedä elintilaa luonnoneläimiltä, joita myös me kaikki ihmiset osaltamme olemme.

Siru Tossavainen, Kotka