Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Toivoisin olevani väärässä Marinin hallituksen suhteen

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) johtama hallitus perui viime kevään budjettiriihessä päättämänsä leikkaukset kulttuurilta ja eräiltä muilta Veikkauksen edunsaajilta. Nyt voin todeta, että olin jälleen kerran oikeassa. Kirjoitin nimittäin vajaa vuosi sitten, että Marinin viiden puolueen hallitus ei pysty menoleikkauksiin, vaikka se olisi vallassa samalla kokoonpanolla 2030-luvulle asti.

Toki täytyy ottaa tukea jostain kiinteästä, sillä valtiontalouden leikkaustarve olisi miljardeja euroja. Nyt hallitus ei pysty edes joidenkin kymmenien miljoonien leikkauksiin.

Marinin hallituksella on mahdollisuus osoittaa, että minä olen väärässä. Hallitus ylitti kevään budjettiriihessä reilusti vuoden 2023 budjettikehykset, mutta se myös asetti 370 miljoonan euron edestä menosopeutuksia vuodelle 2023. Pitääkö hallituksen päätös leikkauksista?

Toivoisin olevani väärässä, mutta veikkaan, että Marinin hallitus peruu 370 miljoonan menosopeutukset. Ja kuka taas sitten onkaan oikeassa? Ou jee, se olen minä. No, jonkunhan on oltava oikeassa tässä maailmassa! Palataan rohkeasti asiaan, kun huhtikuun 2023 eduskuntavaalien kampanjat ovat pyörähtäneet käyntiin. Silloin totuus asiasta on paljastunut.

Pentti Heinonen, Hamina

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka