Lukijalta | Hävettää olla kotkalainen

Tein sunnuntaina roskienkeräyskierroksen Mäntykankaalla. Teen sen kolmesti vuodessa. Jokaisen kierroksen jälkeen häpeän tunne valtaa minut.

Kotkassa on erinomainen ja hyvin palveleva jäteasema. Useimmilla kaupoilla on keruupisteet mm. muovipakkauksille ja pahville. Lehdissä on kiitettävästi tietoa ympäristöasioista. Silti...

Toin taas kuorman kotiini ja vein jäteasemalle. En jaksanut nostaa kahta isoa metsään heitettyä täysinäistä jätesäkkiä kottikärryyn. Myös iso autonrengas jäi. Keräsin paljon McDonaldsin ja paikallisen ABC:n ulosmyyntipakkauksia, joita oli syömisen jälkeen heitetty tien varteen.

Läheisen linja-autopysäkin kohdalta on kipattu valtavasti puutarhajätettä metsään. Siellä seisoo päivittäin autoja tyhjentämässä takakonttejaan. Olen välillä hätistellyt autoilijoita pois.

Mikä meitä aikuisia vaivaa? Yksikään vastasyntynyt lapsi ei haaveile roskaamisesta. Lapsi oppii huonot tavat vanhemmiltaan. Roskaaminen siirtyy sukupolvelta toiselle ellei joku perheenjäsenistä katkaise kierrettä. Uskalla sinä nuori olla sellainen henkilö!

Johannes Vierimaa, Kotka

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka