Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Pääkirjoitus: Kotkan liikennejärjestelyt vaativat joustavuutta – Uusia muutoksia on pian taas tulossa

Heidi Ekdahl

Paimenportin ja Hyväntuulentien remontti on vaikuttanut viime kuukausina useiden kotkalaisten arkeen. Toukokuun jälkeen kaupunkilaisilta on vaadittu sopeutumista uudenlaisiin poikkeusjärjestelyihin. Hämmennystä ovat aiheuttaneet niin Metsolan väliaikainen kiertoliittymä, sujuvimman reitin löytyminen Kotkansaarelta kuin pyöräilijöidenkin luoviminen läpi muuttuneiden tieliikennejärjestelyiden.

Hyvää on se, että Hyväntuulentien työmaalla työt ovat toistaiseksi pysyneet aikataulussaan. Työmaa-alue on noin 1,5 kilometriä, ja työmaalla työskentelee päivittäin 50–60 työntekijää. On selvä, että näin massiivinen urakka vaikuttaa liikenteen sujumiseen.

Toistaiseksi isommilta vaikeuksilta on vältytty kaupunkilaisten näkökulmasta, vaikka Mussalossa huolta ovatkin herättäneet lisääntyneet liikennemäärät ja koululaisten turvallisuus. Yksi huolenaihe on ollut se, miten urakka vaikuttaa poliisien, palomiesten ja ensihoitajan työtehtäviin. Hälytysajossa olevilla ajoneuvoilla on ollut vaikeuksia päästä kiireellisille tehtäville Kotkassa.

Kotkalaiset ovat osoittaneet kyvykkyyttä joustaa silloin, kun se on välttämätöntä. Sekä poliisi että Kymsoten ensihoito kiittelevät kaupunkilaisia siitä, että lainmukainen velvollisuus väistää hälytysajoneuvoa on sisäistetty hyvin. Kymsoten ensihoidon mukaan kertaakaan ei ole tullut ruuhkien takia sellaista viivettä, että se olisi vaikuttanut potilaiden selviytymiseen.

Joustavuutta tarvitaan erityisesti nyt, kun syksy etenee ja päivät lyhenevät. Työmaa-alueen varrella on syytä noudattaa erityistä tarkkuutta, sillä muutoksia on luvassa jatkuvasti. Seuraavan kerran Paimenportin risteyksen liikennejärjestelyt muuttuvat lokakuussa, kun liikenne siirtyy kokonaan Liitulahdentielle.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka