Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Lisää liikenneturvallisuutta Haminan keskustaan

Haminan keskusta-alueella tarvitaan turvallisuutta lisääviä toimia. Erityisesti Vallikadun pitkähkö suora katuosuus houkuttelee nuoria mopoilijoita, mönkijöiden kuljettajia ja moottoripyöräilijöitä iltaisin ja varsinkin viikonloppuisin holtittomaan ajoon. Ylinopeudet kadulla ovat erittäin suuria, ja usein mopoilla ja moottoripyörillä ajetaan etupyörä ilmassa, jolloin ajoneuvon hallinta vaaratilanteessa on olematon.

Nuorilla näyttää olevan tapana kiertää lenkkiä Vallikatu, tori, Kaivokatu, Asemakatu ja jälleen Vallikatu, jossa nopeuksia nostetaan ja melu on ajoittain korvia särkevä. Lämpiminä kesäiltoina melun vuoksi on vaikea pitää ikkunoita iltaisin ja öisin avoinna.

Poliisi on joskus käynyt läheisen koulun luona pitämässä valvontaa, mutta se ajoittuu aina iltapäiviin, jolloin häiriöitä ei juuri ole. Ymmärrän nuorten liikennekulttuuria tiettyyn rajaan asti, mutta heidän lisäkseen vaarassa ovat nyt jo ulkopuoliset ja viattomat lapset sekä monet läheisten asuntojen iäkkäät asukkaat.

Vallikadun suojatiemerkinnät ovat hyvin näkyvät, mutta niistä ei näytä olevan apua. Poikittaiselta Eerikinkadulta tultaessa on varoituskolmio, mutta Vallikadun suurten nopeuksien ja huonon näkyvyyden vuoksi onnettomuuksien vaara on erittäin suuri. Olisiko mahdollista alentaa nopeusrajoitusta ainakin Vallikadulla korkeintaan 40 kilometriin tunnissa? Se voisi hillitä joitakin häiriköitä. Toinen keino olisi vaatia poliisia järjestämään valvontaa Haminassa ajoittain myös iltaisin.

Paavo Manninen, Hamina

Ymmärrän nuorten liikennekulttuuria tiettyyn rajaan asti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka