Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Entinen paloasema sopii yritystoimintaan

Haminan entinen paloasema Kirjokorvenmäellä Summassa on herännyt kiitettävästi eloon. Paloasematoiminnan siirtyessä kiinteistöstä pois sisäilmaongelmien vuoksi, kaupunki päätti myydä kiinteistön huutokaupalla.

Myyntitaparatkaisu oli oikea, vaikka kisaan lähtikin tuolloin vuonna 2019 vain yksi tarjoaja. Kaupat syntyivät, mutta aivan heti ei kiinteistön kehittäminen yritystoimintaan alkanut. Suuntaa kuitenkin saatiin, sillä kiinnostusta tilojen vuokraamiseen tunnettiin ja joitakin vuokraajiakin ilmaantui.

Kiinteistön ensimmäinen omistaja toimi kuitenkin maantieteellisesti kovin kaukana Haminan Summasta eli Turussa. Tästä syystä kiinteistöä tarjottiin varsin pian sen jo hyvin tuntevalle henkilölle, joka oli hoitanut kiinteistön kunnossapitoasioita oman työnsä ohessa.

Kaupat syntyivät ja samalla myös yritystoiminta alkoi entisessä paloasemassa vilkastua. Nyt se toimii hyvänä esimerkkinä siitä, että kiinteistön jalostaminen aikaisemmasta toiminnasta täysin muuksi on mahdollista ja myös järkevää.

Entisen paloaseman osalta pienen epävarmuuden aiheutti kiinteistössä paloasema-aikana havaitut sisäilmaongelmat. Uusi omistaja on kuitenkin kertonut muun muassa ilmastoinnin tehostamisen ja muiden korjausten poistaneen kyseiset ongelmat.

Aika ajoin isojakin rakennuskomplekseja vapautuu ja niille pyritään löytämään uutta käyttöä. Hyvä niin, sillä ei ole kenenkään etu, vaan kansantaloudenkin kannalta tuhlausta, jos kiinteistön annetaan rapistua pyrkimättä saamaan sille uusiokäyttöä. Entiset paloasema ja poliisiasema on Haminassa saatu tehokkaaseen käyttöön tyhjentymisen jälkeen.

Eteläisessä Kymenlaaksossa on kuitenkin vielä kohteita, jotka tarjoavat hyviä mahdollisuuksia yritystoiminnalle. Tarvitaan vain uskallusta ja ideointia.