Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Turvallisuutemme on päättäjiemme kurimuksessa

Toimivan demokratian kiistaton tukipilari on Poliisi.

Hyvin valittu ja koulutettu, motivoitunut, luotettava, tolkun materiaalilla varustettu ja mikä tärkeää – poliiseja on oltava väestömäärään nähden riittävästi. Maan jokaisessa kolkassa nyt ei ole.

Poliisikoulutuksemme on hyvää. Porukka on motivoitunutta, luotettavaa, tasapuolista, ei korruptoitunutta. Materiaali on toimivaa, tosin siellä täällä aikansa elänyttä.

Poliisien määrä on ollut kauan vähäinen. Nyt määrää ollaan jälleen vähentämässä. Eivät vain poliisit, myös kansalaiset ihmettelevät suuntausta.

Järki ja kaikki luvut kertovat, että poliiseja tarvitaan kentälle lisää. Kentälle. Saapumaan ajoissa tuomaan turvaa. Rikostutkintaan. Tutkimatta olevien ja jäävien juttujen määrä on meillä Kaakkois-Suomessa suuri – mitä se lienee muualla?

Elon turvallisuuden ylläpitoon ja sen tunteen vahvistamiseen tarvitaan lisää poliiseja. Tehtyjen rikosten tutkinta on saatava tehokkaammaksi. On voitava luottaa siihen, että jos tai kun joudumme rikoksen uhriksi, tekijä(t) saadaan kiinni vastaamaan teoistaan.

Tiedämme, että 100-prosenttista tulosta ei kukaan voi taata. Tilanne on paha, jos turvallisuuden tunne alkaa hiipua kansalaisissa – kuten on jo alkanut. Korjausliikkeen on oltava lisäävä ja toimintaa tukeva. Nyt se vaikuttaa päinvastaiselta.

Maassamme on vajetta monilla tärkeillä sektoreilla. Luotan poliisiemme haluun ja kykyyn tehdä aina parhaansa.

Jarkko Lappeteläinen, Hamina

Vajaan 30 vuoden kokemuksella

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka