Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Vastustin kannabiksen laillistamista

Huomaa mennyt aikamuoto!

Minulle on lapsesta asti opetettu, että kaikki huumeet ovat vaarallisia ja niihin ei saa missään tapauksessa koskea. Miksi arvostamani puolue Vihreät haluaa laillistaa kannabiksen?

Kannabiksen käyttö ei ole Suomessa niin suuri ongelma kuin vahvaa riippuvuutta aiheuttavat lääkeaineet ovat. Myös alkoholi aiheuttaa riippuvuutta ja sairauksia. Sokeri, sipsit, limonadi ja karkit ovat kansanterveydelle vaarallisia. Samoin tupakka.

Tasapainoinen ihminen ei addiktoidu, mutta epätasapainossa oleva sortuu helposti minkä tahansa aineen suurkuluttajaksi. Kun on paha olla, jostain pitää saada mielihyvää elämään.

Mikäli kannabis pidetään valtion valvonnassa samoin kuin alkoholi, siitä ei koitune alkoholia suurempaa haittaa. Se ei aiheuta riippuvuutta. Lääkekäyttöä pitäisi lisätä, koska se auttaisi useaa kivuista kärsivää jopa vapautumaan vahvoista keskushermostoon vaikuttavista lääkkeistä. Niistä, jotka aiheuttavat riippuvuutta.

Rakkaalla ystävälläni on vaikea Parkinsonin tauti. Hän ei selviä enää arkielämän rutiineista. Jos hän saisi edes kerran viikossa annoksen lääkekannabista, hänen pakkoliikkeensä lakkaisivat sen verran, että hän pystyisi vaikka itse maksamaan laskunsa tietokoneella. Olla hetken terve. Nyt hän on kokonaan ulkopuolisen avun varassa.

Kotkan seudun pimeään lääke- ja huumekauppaan tarvitaan jämeriä keinoja.

Suosittelen vakavasti pohtimaan kannabiksen laillistamista ja sen myyntiä esimerkiksi Alkossa. MTK on jo luvannut tukea suomalaista tuotantoa, mikäli laillistamiseen mennään. Tästä tulisi lisää verotuloja, ja se olisi kansantaloudellisesti kannattavaa.

Kotkan seudun pimeään lääke- ja huumekauppaan tarvitaan jämeriä keinoja. Ongelma on paha, ja siihen pitää puuttua välittömästi. Kannabiksen laillisella myynnillä voisi olla ongelmaan lähinnä supistava vaikutus.

Leena Griinari, (vihr.) Kotka

Kommentoi