Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Hallitukselta jäävät ilmastoteot tekemättä, rantarata olisi sellainen

Suomen hallitus piti budjettiriihen ilmastoteemalla. Todelliset ilmastoteot jäivät kuitenkin tekemättä.

Vihreät city- puolueena halusi vain rangaista syrjäseudun työssäkäyviä ihmisiä. Polttoaineen hinnannousu ei rankaise kuin työssäkäyviä ihmisiä ja Suomen ruuan tuotantoa. Onneksi nyt ei polttoaineen hintaa nostettu.

Mikäli hallitus olisi halunnut tehdä oikeita asioita ilmaston eteen, niin olisi tehty päätös rakentaa rantarata. Rantaradan avulla olisi voitu rakentaa pientaloja radan varteen puuta hyväksi käyttäen, mikä sitoo hiiltä. Lämmitysmuotona olisi ollut ilma-vesilämpöpumput tai maalämpöpumput.

Nyt rakennetaan Malmin lentokentälle betonihelvetti, mikä aiheuttaa päästöjä eikä sido niitä mitenkään. Lisäksi niihin taloihin tulee kaukolämpö, joka tuotetaan fossiilisilla polttoaineilla kuten kivihiilillä. Helsinki saastuttaa ja muut kärsivät.

Suomi tarvitsee oikeita tekoja ilmaston ja ympäristön eteen eikä yhden pääkaupungin suojelua muiden kustannuksella. Mikäli hallitus olisi halunnut tehdä oikeita asioita, olisi kivihiilen käyttö kielletty heti, eikä sitten kun muut ovat kärsineet sen käytöstä.

Rantarata olisi Suomen suurin ympäristöteko, mutta siihen ei ole poliittista halua, mikä on ikävä asia tulevaisuutta ajatellen. Etenkin, kun nykypäivänä on etätyö suosiossa ja junassa matkalla voisi tehdä töitä. Lisäksi Porvoo–Loviisa–Pyhtää–Kotka-alueella olisi hyvin tilaa asua lähellä luontoa.

Mikko Laakso, Kotka

Rantarata olisi Suomen suurin ympäristöteko.