Lukijalta | Retkeilyharrastus on vain osa partiossa opittavia partiotaitoja

Kymen Sanomat uutisoi torstaina Kaakonkulman 4H:n ja Vehkalahden–Haminan riistanhoitoyhdistyksen uudesta erä- ja luontokerhosta. Mahtavaa, että uudenlainen yhteistyö tarjoaa lapsille lisää harrastusmahdollisuuksia luonnossa!

Jutussa kuitenkin virheellisesti kerrottiin kerhon ohjelman sisältävän partiotaitojen opettelua.

Partio ymmärrettävästi on perinteisesti näyttäytynyt monelle retkeilyharrastuksena. Se on kuitenkin vain yksi toiminnan osa-alue.

Partiossa toteutetaan partio-ohjelman ja -aatteen mukaista partiokasvatusta. Sen kautta opitaan taitoja ja tietoja, jotka auttavat elämässä laajasti.

Partiossa opetellaan toimimaan aktiivisesti ja vastuuntuntoisesti suhteessa itseen, toisiin, yhteiskuntaan ja ympäristöön. Partiotaitoja ovat retkeilytaitojen lisäksi muun muassa johtamistaidot, vuorovaikutustaidot ja vaikuttamistaidot. Välillä pystytetään telttaa, välillä opetellaan medialukutaitoa ja välillä pohditaan omaa hyvinvointia. Kaikessa toiminnassa harjoitellaan vastuunkantoa. Meripartiolaisilla toimintaympäristönä on metsän sijaan vene.

Partiotaitoja lapsille, nuorille ja aikuisillekin opettavat Etelä-Kymenlaakson alueella lippukunnat Karhulan Kanttarellit, Karhulan Korvenkävijät, Kotkan Partio-Kotkat, Langinkosken Samoojat, Maakotkat, Merihaukat ja Merituikut Kotkassa, Haminan Päivänpojat, Haminan Rantarillit ja Nuotio-Vehkat Haminassa, Pyhtään Korpisudet, Rajan Reippaat Virolahdella, Kymenrannan tytöt Inkeroisissa ja Myllykosken Koskikarat. Jos partiotoiminta kiinnostaa, tervetuloa tutustumaan!

Partiossa toteutetaan partio-ohjelman ja -aatteen mukaista partiokasvatusta.

Maria Sakki,

piirinjohtaja, Kymenlaakson Partiopiiri ry

Sanna Suur-Uski,

hallituksen jäsen, Uudenmaan Partiopiiri ry