Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Mussalontien liikenteestä

Jälleen ovat kuntalaiset, erityisesti lasten vanhemmat ja opettajat ilmaisseet huolensa Mussalontien lisääntyneestä liikenteestä. Pahin huoli on raskaan liikenteen lisääntyminen Hyväntuulentien Paimenportin eritasoristeyksen rakentamisen seurauksena.

Toisin kuin kaupungininsinööri Sara Vilander sanoo (KySa 31.8.), asukkaiden tavoitteena ei ole raskaan liikenteen kieltäminen Mussalontiellä, vaan raskaan liikenteen läpiajon kieltäminen Merituulentieltä E18-tielle ja päinvastoin.

Tarvitsee vain hieman päivittää liikennemerkkejä, jotka nyt kieltävät vaarallisten aineiden kuljetusten läpiajon mainitulla tieosuudella.

Päätös asiasta on täysin Kotkan kaupungin käsissä. Joka muuta väittää, se syyllistyy vastuunpakoiluun. Päätös on aivan yhtä helppo kuin taannoinen nopeusrajoituksen pudotus 60 kilometristä tunnissa 50 kilometriin tunnissa.

Kokonaan toinen asia on sitten se, mitä Haminan–Kotkan Satama oy asiasta ajattelee. Liikenne kauppasatamaan on kuitenkin järjestettävä yleisen tieverkon kautta välillä Hyväntuulentie–Merituulentie.

Kaupungin talouden kannalta Mussalontien päällysteen kulumisen ja tien vanhan runkorakenteen kestävyyden pettämisuhan estämiseksi raskas rekkaliikenne on vietävä pois Mussalontieltä. Lisäksi nykyiset erikoispitkät rekat tuottavat ongelmia kääntyessään Mussalontieltä E18-tielle Helsingin suuntaan, koska liittymäramppi on aivan liian lyhyt.

Matti Lantta

Kotka