Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ensivaikutelma voi osoittautua vääräksi

Joka asialla ja teolla on aina se ensimmäinen kerta. Ensimmäinen kerta voi olla hyvä tai huono, ja sen vaikutelman perusteella teemme tulevia päätöksiä.

Mutta kannattaisiko huonoja kokemuksia kokeilla vielä uudelleen? Vai onko se poissuljettua? Ihminen muuttuu, mutta myös teot voivat muuttua. Huonosta voikin tulla hyvää ja toisin päin.

Kun tapaamme ensimmäisen kerran vieraan ihmisen niin teemme johtopäätökset heti. Ulkoinen olemus ja se ensivaikutelma, joka voikin olla väärä. Meillä kaikilla on se "perusilme". Joku saattaa näyttää vaikka vihaiselta tahtomattaan.

Teemme jatkuvaa ajatustyötä, kun tapaamme uusia ihmisiä. Mutta oletko koskaan miettinyt minkälaisen ensivaikutelman sinusta saa? Se voi olla aivan päinvastainen kuin luulitkaan.

Tympeänoloinen voikin paljastua mukavaksi kunhan menet juttusille tai vaihdat edes pari sanaa. Monella voi olla tästä kokemuksia ja kehottaisinkin juttelemaan, sillä et menetä siinä mitään. Ja vasta sen jälkeen voit todeta, että ensivaikutelma olikin totaalisen väärä. On olemassa vain oikeaa ja väärää, eikä mitään sen väliltä.

Ensimmäinen kerta jännittää aina, joskus alitajuisesti. Jotkut jopa tärisevät pelosta ja jännityksestä. Toinen kerta voikin olla helpompi, kun se on sama juttu jonka kohtaat. Kohtaa tuo myrsky, koska se menee aina ohi. Voit kävellä vain kerran tuon ihmisen ohi ja katua ja kysellä itseltäsi: miksi? Miksi ohitit hänet? Se oli ensimmäinen kerta ja saattaa siksi jäädäkin jättäen jälkeensä katumusta. Tällaista on ensirakkaus, joka voi pyyhältää ohitse lailla tuulen.

Mutta tulee toinen kerta, ensirakkaus olikin vain se ensimmäinen kerta. Kun on ensimmäinen kerta niin siksi se myös jää. Elämä on kuin jatkuva juna: jotkut jäävät pysäkiltä kun taas jotkut jatkavat matkaa. Sekin on ensimmäinen kerta, olla junan kyydissä ja todeta, ettei ensimmäiseltä pysäkiltä tarvitse jäädä pois. Vaikka lipun hinta olisikin kallis, niin ole hyvä ja jatka matkaasi.

Päivikki Puonti, Hamina