Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Pääkirjoitus: Puheenjohtajakuvio meni uusiksi Haminassa – Rinteelle seuraajaa valittaessa painaa varmasti vaakakupissa muukin kuin henkilökohtainen äänimäärä

Antti-Jussi Larvio

Vain kaksi Haminan kaupunginhallituksen kokousta ehti perussuomalaisten Ari Rinne johtaa, kunnes hän päätti luopua puheenjohtajuudesta.

Eronsa syyksi Rinne on julkisuudessa kertonut hallituksen puheenjohtajan tehtävän odottamattoman suuren työmäärään ja sen vaikean sovittamisen perhe-elämän kanssa.

Rinne toimi edellisellä vaalikaudella kaupunginhallituksen jäsenenä, joten aivan yllätyksenä kaupunginhallituksen tehtävän vaativuus tuskin hänelle tuli. Rinteen päätöstä on kuitenkin syytä kunnioittaa ja kaupunginvaltuusto tuleekin myöntämään hänelle eron kuun lopun kokouksessa.

Samassa kokouksessa valitaan Rinteelle seuraaja. Persussuomalaisten valtuustoryhmä onkin parhaillaan vaativan tehtävän edessä etsiessään joukostaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävän mittaista henkilöä. Rinne oli paikalle itseoikeutettu kuntavaaleissa saavutetun mittavan äänimääränkin takia.

Nyt perussuomalaiset tuskin enää pitävät ainoana kriteerinä hallituksen nuijan varteen asettumiselle vaaleissa saatua henkilökohtaista äänimäärää, vaan henkilön halu ja kyky ovat varmasti painavina vaakakupissa.

Vielä ei puolueen riveistä ole tihkunut tietoja henkilöistä, joita puheenjohtajan tehtävään on mahdollisesti mietitty. Toki tuota selvitystyötä on kulisseissa tehty heti Rinteen eroamisilmoituksen julkistamisesta saakka. Kovin suuri ei perussuomalaisten puheenjohtajakandinaattijoukko ole, sillä isolla osalla valtuustoryhmää ei poliittinen kokemus vaativalle paikalle riitä.

Loppuviikosta ollaan tiettävästi viisaampia ja kaupunginhallituksen seuraavan puheenjohtajan henkilöllisyys lienee selvillä.

Samalla selviää se, millaisen tehtävienvaihtokierroksen uuden puheenjohtajan valinta käynnistää. On selvää, että uudelta puheenjohtajalta vapautuu joku luottamustehtävä täytettäväksi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka